Ο Τσόριτς εκθρόνισε τον Φέντερερ!

Ο 21χρονος Κροάτης επικράτησε του «βασιλιά» και τον έριξε από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας το Gerry Weber Open.

Ο Τσόριτς εκθρόνισε τον Φέντερερ!

Ο Μπόρνα Τσόριτς πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του κερδίζοντας τον Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό του Gerry Weber Open και ταυτόχρονα «εκθρόνισε» τον μεγάλο Ελβετό από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ΑΤΡ!

Πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του, ο 21χρονος Κροάτης λύγισε τον «μαέστρο» με 7-6 (6), 3-6, 6-2 κατακτώντας τον πρώτο τίτλο του στο τουρνουά του Χάλε, ενώ παράλληλα πέτυχε την παρθενική του νίκη απέναντι στον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών, από τον οποίο είχε ηττηθεί στις δύο προηγούμενες συναντήσεις τους.

Για να συμβεί αυτό, βεβαίως, ο Τσόριτς χρειάστηκε να πιάσει υψηλότατα επίπεδα απόδοσης, την ώρα που ο Φέντερερ έμενε μακριά από τον γνωστό, καλό του εαυτό. Έστω κι έτσι ο μεγάλος Ελβετός είχε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο πρώτο σετ όντας ο μόνος που έφτασε σε break point, ωστόσο ο νεαρός Κροάτης κράτησε και εν τέλει το κατέκτησε στο τάι μπρέικ.

Πέρα από την απώλεια του 10ου τίτλου του στο συγκεκριμένο τουρνουά, η ήττα κοστίζει στον Φέντερερ και το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, στο οποίο θα επιστρέψει αύριο Δευτέρα (25/6) ο Ράφαελ Ναδάλ.