Θανάσης Κοκκινάκης: Υπέφερα από κατάθλιψη και κρίσεις πανικού...

Στην αποκάλυψη ότι στο παρελθόν έπασχε από κατάθλιψη μ' αποτέλεσμα κρίσεις πανικού προέβη ο Ελληννικής καταγωγής Αυστραλός τενίστας Θανάσης Κοκκινάκης.

Θανάσης Κοκκινάκης: Υπέφερα από κατάθλιψη και κρίσεις πανικού...

Για μια αθέατη πτυχή της ζωής του μίλησε ο, Ελληνοαυστραλός τενίστας, Θανάσης Κοκκινάκης αποκαλύπτοντας την μάχη του με το «τέρας» της κατάθλιψης...

Ο 24χρονος πρωταθλητής μίλησε για την εμπειρία του την οποία πυροδότησε η αποχή από το άθλημα λόγω των τραυματισμών και των επεμβάσεων που υπεβλήθη.

Ο πρόσφατος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open περιέγραψε τα σημάδια της κατάθλιψης και μίλησε και για τις κρίσεις πανικού, στο podcast Ordineroli Speaking και είπε μεταξύ άλλων:

«Η κατάθλιψη ήταν πολύ αληθινή. Πήγαινα για καφέ και με έπιαναν κρίσεις πανικού, ήθελα απλά να φύγω από εκεί. Ήμουν πολύ νευρικός, με έπιαναν ταχυπαλμίες. Πραγματικά περίεργα πράγματα, πράγματα που ποτέ δεν είχα βιώσει στο παρελθόν. Δεν έκανα ποτέ θετικές σκέψεις και αν για ένα δευτερόλεπτο είχα κάποια θετική σκέψη αμέσως γύριζα τον διακόπτη και πάλι στην αρνητικότητα. Δεν θέλω να φανώ κατσούφης γιατί είμαι μια χαρά πλέον, αλλά ναι ήταν πολύ άσχημα για κάποιο καιρό.

«Χειρότερος του σωματικού ο ψυχικός πόνος»

Ήταν περίεργη φάση, δεν μπορούσα με τίποτα να δω κάτι καλό στο τέλος του τούνελ. Νομίζω πως μόνο οι άνθρωποι που έχουν βιώσει αντίστοιχη εμπειρία μπορούν να το καταλάβουν. Ακόμα και αν υπάρχουν κάποια καλά πράγματα μπροστά σου, δεν μπορείς να τα δεις γιατί είσαι κλειδωμένος στις σκέψεις σου. Είναι ένα πραγματικά σκοτεινό μέρος και δεν θέλω κανείς να το περάσει αυτό, επειδή αν ο σωματικός πόνος είναι άσχημος, ο ψυχικός πόνος είναι πολύ χειρότερος».