Τσιτσιπάς: Διπλή αποστολή στο Ρότερνταμ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το μεσημέρι της Παρασκευής (05/03, 14.00) θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Κατσάνοφ και λίγες ώρες αργότερα θα παίξει στο διπλό μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο, κόντρα στους Εντουάρντ Ροζέρ-Βασλάν και Χένρι Κόντινεν.

Τσιτσιπάς: Διπλή αποστολή στο Ρότερνταμ

Τη νίκη που θα τον φέρει στα ημιτελικά του ABN AMRO WORLD Tennis Tournament αλλά και στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, ψάχνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς σήμερα στο Ρότερνταμ, αντιμετωπίζοντας στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας (14:00, Cosmote Sports 6) τον Κάρεν Κατσάνοφ.

Μετά τις απαιτητικές νίκες επί των Γκερασίμοφ και Χουρκάτς, ο Στέφανος θα χρειαστεί να ανεβάσει την απόδοσή του απέναντι στο Νο21 της ATP κόντρα στον οποίον μετράει δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο παρελθόν (Shanghai Masters 2017-18).

Σε περίπτωση που ο 22χρονος πρωταθλητής μας, πετύχει την τρίτη του νίκη απέναντι στον Κατσάνοφ, θα εξασφαλίσει την άνοδό του στο career high Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας το παιδικό του ίνδαλμα, Ρότζερ Φέντερερ λίγες ημέρες πριν την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Ελβετού μαέστρου στο ATP Tour.

"Ο Κάρεν είναι ένας τενίστας που ξέρω πολύ καλά. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Περιμένω ένα δύσκολο ματς. Σερβίρει πολύ καλά και έχει πολύ δυνατό παιχνίδι από τη baseline. Περιμένω μια μάχη. Προσπαθώ να δώσω το 100% σε κάθε παιχνίδι. Είμαι σε ένα τουρνουά που δεν έχω καλή προϊστορία αλλά ελπίζω να το αλλάξω αυτό" είπε ο Τσιτσιπάς μετά τη δύσκολη νίκη επί του Χουρκάτς και ενόψει της αναμέτρησης με τον Κατσάνοφ.

Στα ημιτελικά, το ζευγάρι του Τσιτσιπά-Κατσάνοφ θα αντιμετωπίσει το νικητή του 2ου προημιτελικού μεταξύ του Αντρέι Ρούμπλεφ και του Ζέρεμι Σαρντί.

Όπως και να 'χει, ο Τσιτσιπάς θα επιστρέψει λίγο αργότερα στο κεντρικό court της Ahoy Arena αφού θα αγωνιστεί και στο 2ο γύρο του διπλού, με συμπαίκτη τον αδερφό του, Πέτρο Τσιτσιπά.

Οι Tsitsipas Bros κέρδισαν στον 1ο γύρο τους Βέλγους Βλιεγκεν/Ζιλέ και το απόγευμα (17:00GR) θα αντιμετωπίσουν τους πολύπειρους Εντουάρντ Ροζέρ-Βασλάν και Χένρι Κόντινεν οι οποίοι έκαναν την υπέρβαση στον 1ο γύρο αποκλείοντας το Νο1 ζευγάρι του ταμπλό, Καμπάλ/Φάραχ.

Πηγή: Tennis24