Τσιτσιπάς - Χουρκάζ 2-1: Συνεχίζει στα προημιτελικά του Ρότερνταμ ο Στέφανος (highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Χούμπερτ Χουρκάζ με 6-4, 4-6, 7-5 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του ABN AMRO Ρότερνταμ.

Τσιτσιπάς - Χουρκάζ 2-1: Συνεχίζει στα προημιτελικά του Ρότερνταμ ο Στέφανος (highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατόρθωσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Χούμπερτ Χουρκάζ με 6-4, 4-6, 7-5 και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του ABN AMRO Ρότερνταμ.

Στο πρώτο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 2-1 και με 3-2 αλλά ο Πολωνός ισοφάρισε σε 4-4 μετά από δύο κερδισμένους άσους. Ο Τσιτσιπάς δεν έχασε τη συγκέντρωση του και με μπρέικ πήρε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο οι ρόλοι αντιστράφηκαν καθώς ο Χουρκάζ είχε καλύτερα χτυπήματα από το Νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Χουρκάζ ισοφάρισε σε 3-3 και στη συνέχεια έκανε το μπρέικ για το 4-3. Παρά τη μείωση του Στέφανου σε 5-4 ο Πολωνός ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ.

Το τελευταίο και καθοριστικό σετ ήταν αρκετά αμφίρροπο ωστόσο ο Τσιτσιπάς άντεξε στην πίεση του αντιπάλου του και προηγήθηκε με 4-3. Ο Πολωνός ισοφάρισε και πάλι αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το 5-4. Ένα λάθος του Χουρκάζ έδωσε τη δυνατότητα στον Τσιτσιπά να πάρει το παιχνίδι αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε με αποτέλεσμα να ισοφαριστεί σε 5-5.

Με love service game ο Στέφανος έκανε το 6-5 και στο δωδέκατο γκέιμ κατέκτησε τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Επόμενος αντίπαλος για τον Τσιτσιπά θα είναι την Παρασκευή (5/3, 14:00) ο Κάρεν Κατσάνοφ που βρίσκεται στο Νο. 21 της παγκόσμιας κατάταξης.