Ναδάλ: Απέχει από το Ακαπούλκο λόγω τραυματισμού - Για οικονομικές διαφορές μιλά ο επικεφαλής

Ο Ραφαέλ Ναδάλ έκανε γνωστό ότι δεν θα συμμετάσχει στο φετινό τουρνουά του Ακαπούλκο, λόγω ενοχλήσεων στην πλάτη. Βέβαια οι διοργανωτές έχουν άλλη άποψη και αποδίδουν την απουσία σε οικονομικές διαφορές

Ναδάλ: Απέχει από το Ακαπούλκο λόγω τραυματισμού - Για οικονομικές διαφορές μιλά ο επικεφαλής

Ο κορυφαίος τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι θα απέχει από το φετινό τουρνουά του Ακαπούλκο (15-21/3), λόγω τραυματισμού που έχει υποστεί στην πλάτη.

Πριν δυο μέρες μάλιστα, ο 34χρονος είχε γνωστοποιήσει ότι δεν θα συμμετάσχει ούτε στο τουρνουά του Ρότερνταμ, το οποίο θα λάβει χώρα την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

«Λυπάμαι πολύ που δεν θα συμμετάσχω στο Ακαπούλκο 2021. Είναι μια δύσκολη χρονιά για όλους και στην παρούσα κατάσταση της υγείας μου, αυτός ο πόνος στην πλάτη καθιστά αδύνατο να κάνω ένα τόσο μακρύ ταξίδι. Λατρεύω το Ακαπούλκο, όπου έπαιξα τα τελευταία 4 χρόνια, αλλά φέτος δεν ήταν δυνατό. Ας ελπίσουμε το 2022!».

Ωστόσο, οι διοργανωτές του τουρνουά του Ακαπούλκο έχουν άλλη γνώμη για την αποχή του Ναδάλ. Ο επικεφαλής, Ραούλ Ζορουτούζα, ισχυρίστηκε ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί, καθώς οι Μεξικανοί δεν διαθέτουν το μπάτζετ για να καλύψουν το πριμ συμμετοχής του Ισπανού. Το κασέ του Νο2 παγκοσμίως φέρεται να κυμαίνεται από 500.000 έως 1.000.000.

«Η σχέση μας με τον ατζέντη του, τον Κάρλος Κόστα, είναι πάρα πολύ καλή και τα πράγματα ήταν πολύ ανοιχτά μεταξύ μας. Αλλά η πραγματικότητα είναι πως δεν είχαμε στα ταμεία μας τα χρήματα για να ανανεώσουμε το συμβόλαιο.

Το μπάτζετ μας αυτό το χρόνο θα είναι πολύ περιορισμένο, γι' αυτό και πήραμε την απόφαση να επενδύσουμε τα χρήματά μας στο να φέρουμε περισσότερους παίκτες μικρότερου βεληνεκούς».