Australian Open: Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, έχασε 0-3 από τον Μεντβέντεφ

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ νίκησε 3-0 σετ τον Στέφανο Τσιτσιπά και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Australian Open: Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, έχασε 0-3 από τον Μεντβέντεφ

Στο πρώτο σετ, οι δύο αθλητές κρατούσαν το σερβίς τους, μέχρι το 2-2, όταν ο Μεντβέντεφ έκανε το πρώτο μπρέικ στο παιχνίδι (3-2). Ο Στέφανος έμεινε κοντά στο 5-4 και διεκδίκησε το μπρέικ στο δέκατο γκέιμ το οποίο το έχασε χάρη σε δύο άσους του Ρώσου (6-4).

Στο δεύτερο σετ, ο Μεντβέντεφ έκανε μπρέικ μόλις στο τρίτο γκέιμ (2-1) και κρατώντας το σερβίς του, έφτασε στην κατάκτησή του μόλις σε 30 λεπτά (6-2).

Το τρίτο σετ ήταν το πιο αμφίρροπο και συναρπαστικό, με τον Έλληνα πρωταθλητή να φτάνει μια ανάσα από το να μειώσει σε 2-1 και να ξαναζωντανέψει... μνήμες προημιτελικού με τον Ναδάλ, όπου επέστρεψε από το 0-2.

Προηγήθηκε 5-4 στα γκέιμς και 30-0 στο δέκατο! Ο Μεντβέντεφ όμως με τέσσερις συνεχόμενους πόντους ισοφάρισε σε 5-5 και με... φόρα έκανε μπρέικ σε δυόμιση λεπτά (6-5). Ο Τσιτσιπάς "άδειασε" στη συνέχεια, με αποτέλεσμα το 7-5 και 3-0 σετ να έρθει εύκολα για τον Ρώσο, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στον τελικό του τουρνουά τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αντίθετα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που έχει όλο το μέλλον μπροστά του, δεν κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του τουρνουά της Μελβούρνης.