Εκλογές ΕΦΟΑ - Σερκεδάκης: Σύγχυση με την πρόσκληση της Γ.Σ

Για σύγχυση με την πρόσκληση της Γ.Σ της ΕΦΟΑ κάνει λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές, Γιάννης Σερκεδάκης.

Εκλογές ΕΦΟΑ - Σερκεδάκης: Σύγχυση με την πρόσκληση της Γ.Σ

Ο υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές της ΕΦΟΑ, Γιάννης Σερκεδάκης έστειλε στα σωματεία την εξής επιστολή:

Αγαπητοί συνάδελφοι

Δικαίωμα συμμέτοχης και ψήφου στη ΓΣ της 27ης Μαρτίου έχουν τα αθλητικά σωματεία που πληρούν και τις 3 προϋποθέσεις του αθλητικού Νόμου.

Η γενική επίκληση διατάξεων και η δημιουργία εντυπώσεων ότι μπορούν να συμμετέχουν και άλλα σωματεία στις εκλογές , δημιουργεί σύγχυση που δεν κατανοούμε τι εξυπηρετεί.

Η κοινοποιηθείσα στα Αθλητικά Σωματεία πρόσκληση της ΕΦΟΑ αναφορικά με την προσεχή εκλογική συνέλευση προβληματίζει ιδιαίτερα τα Σωματεία του τένις δεδομένου ότι η πρόσκληση απευθύνεται καταρχήν σε όλα τα Σωματεία που περιλαμβάνονται στο μητρώο της ΕΦΟΑ και όχι στα Σωματεία του επίσημου μητρώου της ΓΓΑ,που σύμφωνα με τον αθλητικό Νόμο δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική συνέλευση και συνακόλουθα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου και ΔΣ.

Η σύγχυση αυτή που προκαλεί η συγκεκριμένη πρόσκληση επιτείνεται ακόμη περισσότερο δεδομένου ότι το ενημερωτικό σημείωμα από την ΕΦΟΑ κοινοποιήθηκε μόνο σε ορισμένα Σωματεία ενώ έχουν παραλειφθεί κάποια, ελπίζουμε όχι σκόπιμα.

Το ενημερωτικό αυτό σημείωμα αναφέρεται στην εκλογική διαδικασία όπως αυτή προβλέπεται από τον Αθλητικό Νόμο και το καταστατικό της ΕΦΟΑ και είναι βέβαιο ότι τα Σωματεία που δεν έχουν λάβει αυτή την ενημέρωση δεν μπορούν να την γνωρίζουν εγκαίρως, με συνέπεια να δημιουργηθούν προβλήματα και ακυρότητες, δεδομένου μάλιστα ότι δεν περιλαμβάνεται ούτε στο επίσημο site της ΕΦΟΑ .

Είναι απολύτως αναγκαίο η ομοσπονδία να αποσαφηνίσει και να εγγυηθεί αμέσως ότι εκλογές θα διενεργηθούν με απαρέγκλιτη τήρηση του νόμου ως προς τα σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.

Επίσης η ομοσπονδία πρέπει να διασφαλίσει ότι θα υπάρχει άμεση και πλήρη ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία όλων των σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, τα οποία είναι και τα μόνα στα οποία απαιτείται να παρέχεται αποκλειστικά η σχετική ενημέρωση από την ομοσπονδία, προκειμένου να ασκήσουν αποτελεσματικά τα εκλογικά δικαιώματα τους.


Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΚΕΔΑΚΗΣ
ΥΠ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΟΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Α.ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ