Για αυτό δεν έπαιξε ο Μπερετίνι με τον Τσιτσιπά

Ο Ματέο Μπερετίνι εξήγησε γιατί αποσύρθηκε από τον αγώνα του με αντίπαλο τον Στέφανο Τσιτσιπά για το Australian Open.

Για αυτό δεν έπαιξε ο Μπερετίνι με τον Τσιτσιπά

Ο Ματέο Μπερετίνι αποχώρησε από το Australian Open και ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά άνευ αγώνα.

Ο Ιταλός τενίστας ενημέρωσε τους διοργανωτές ότι αποσύρει τη συμμετοχή του λόγω τραυματισμού.

Ο Ιταλός, νο. 10 στην παγκόσμια κατάταξη, αποχώρησε από την αναμέτρηση που θα έκρινε την πρόκριση στα προημιτελικά και εξήγησε τους λόγους.

«Είμαι απογοητευμένος, λυπάμαι πραγματικά πολύ που τραυματίστηκα στον τελευταίο αγώνα που έπαιξα. Ένιωσα κάτι στους κοιλιακούς και νόμιζα ότι δεν ήταν κάτι πολύ μεγάλο, αλλά την επόμενη μέρα ξύπνησα και ένιωσα ότι ήταν μεγάλο.

Μίλησα με τους γιατρούς και είπαν ότι θα μπορούσε να γίνει πολύ χειρότερο, άρα δεν αξίζει τον κόπο. Προφανώς δεν είμαι 100%, οπότε για να νικήσεις αυτόν τον τύπο (σ.σ: Στέφανο Τσιτσιπά), πρέπει να είσαι απόλυτα έτοιμος. Νομίζω λοιπόν ότι δεν θα ήταν επαγγελματικό να πας όταν αγωνιστείς όταν δεν είσαι στα καλύτερά σου», τόνισε ο Μπερετίνι.

Έτσι ο Έλληνας τενίστας παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά του grand slam, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος κέρδισε με ευκολία τον Φάμπιο Φονίνι 6-3, 6-4, 6-2.

Στέφανος και Ράφα έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν οχτώ φορές, με το Νο 2 του κόσμου να προηγείται 7-1 στις νίκες.