Australian Open: Ρωσικός «εμφύλιος» Ρούμπλεφ - Μεντβέντεφ στα προημιτελικά

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και ο Αντρέι Ρούμπλεφ ξεπέρασαν τα εμπόδια των Μακένζι ΜακΝτόναλτν και Κάσπερ Ρουντ και θα τεθούν αντιμέτωποι στον προημιτελικό του Australian Open.

Australian Open: Ρωσικός «εμφύλιος» Ρούμπλεφ - Μεντβέντεφ στα προημιτελικά

Οι αήττητοι μέσα στο 2021 και ιδιαίτερα φορμαρισμένοι Ρώσοι, Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αντρέι Ρούμπελφ, θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον στα προημιτελικά του Australian Open μετά τις νίκες που σημείωσαν την Δευτέρα για τον 4ο γύρο της διοργάνωσης.

Αρχικά, ο Μεντβέντεφ πέτυχε την 3η του straight sets νίκη του στη Μελβούρνη, επικρατώντας με 6-4, 6-2, 6-3 του Μακένζι Μακντόναλντ και εξασφάλισε για πρώτη φορά τη συμμετοχή του στους "8" καλύτερους του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

Ο υπερφορμαρισμένος Ρώσος, σημείωσε την 18η συνεχόμενη νίκη του στο tour και έχει ξεχάσει τι θα πει ήττα καθώς η τελευταία του ήταν τον περασμένο Οκτώβρη στα προημιτελικά της Βιέννης απο τον Κέβιν Άντερσον.

Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 29 λεπτά αγώνα στη Margaret Court Arena κατά τα οποία έβγαλε 29 winners και είχε 6/7 επιτυχημένα breaks ενώ μοναδική παρασπονδία ήταν το χαμηλό ποσοστό κερδισμένων πόντων στο φιλέ (7/13 - 54%).

"Είναι σπουδαία στιγμή να βρίσκομαι στα προημιτελικά της Αυστραλίας για πρώτη φορά. Θέλω όλο και περισσότερα αλλά πρέπει να πάω βήμα-βήμα" είπε ο Μεντβέντεφ που τόνισε ότι θα υποστήριξει τον Ρούμπλεφ στον αγώνα που θα ακολουθούσε στο ίδιο γήπεδο, με τον Κάσπερ Ρουντ.

Μόλις μιάμιση ώρα αργότερα, ο Ρούμπλεφ ακολούθησε τον συμπατριώτη του στα προημιτελικά του Australian Open με νίκη 6-2, 7-6(3) επί του Κάσπερ Ρουντ ο οποίος εγκατέλειψε μετά την απώλεια του tie break στο 2ο σετ, λόγω τραυματισμού.

Έτσι, ο Ρούμπλεφ έγινε ο τρίτος Ρώσος που εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στους "8" καλύτερους του φετινού Όπεν της Μελβούρνης και σηματοδοτεί την πρώτη φορά στην Open Era που συμβαίνει αυτό για το Ρώσικο τένις, σε ένα Grand Slam.

Πηγή: Tennis24