Australian Open: Ο Ναδάλ πιο κοντά σε... Τσιτσιπά, πέρασαν Μεντβέντεφ, Φονίνι, Ρούμπλεφ, Μπερετίνι

Παρά τη σθεναρή αντίσταση του Κάμερον Νόρι, ο Ραφαέλ Ναδάλ προκρίθηκε στους «16» του Australian Open στα τρία σετ. Εύκολα ή δύσκολα πέρασαν οι Ρώσοι Μεντβέντεφ, Ρούμπλεφ και οι Ιταλοί Μπερετίνι, Φονίνι

Australian Open: Ο Ναδάλ πιο κοντά σε... Τσιτσιπά, πέρασαν Μεντβέντεφ, Φονίνι, Ρούμπλεφ, Μπερετίνι

Στους «16» του Australian Open βρίσκεται για μία ακόμη φορά στην καριέρα του ο Ραφαέλ Ναδάλ. Ο κάτοχος 20 Grand Slam, συμπεριλαμβανομένου και ενός Αυστραλιανού το μακρινό 2009, συνάντησε μεγαλύτερη αντίσταση μεν από τον Βρετανό Κάμερον Νόρι, ωστόσο τον νίκησε στα τρία σετ (7-5, 6-2, 7-5).

Πολύ πιο δύσκολα πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά ο Ντανίλ Μεντβέντεφ. Παρότι προηγήθηκε 2-0 σετ και συνήθως έχει «ατσάλινα» νεύρα στο κορτ, ο Ρώσος έχασε την ψυχραιμία του μετά το τρίτο χαμένο σετ και μάλιστα τσακώθηκε με τον προπονητή του Ζιλ Σερβαρά, ο οποίος αποχώρησε από την εξέδρα!

Εν τέλει ο Μεντβέντεφ, αφού έχασε κι άλλο σετ απέναντι στον σκληροτράχηλο Φίλιπ Κραΐνοβιτς, «μεταμορφώθηκε» στο πέμπτο και καθοριστικό, το οποίο πήρε εντυπωσιακά χωρίς να χάσει ούτε ένα γκέιμ (!), για να φτάσει έτσι στη νίκη με 6-3, 6-3, 4-6, 3-6, 6-0.

Στους «16» του πρώτου Grand Slam της σεζόν πέρασε επίσης ο συμπατριώτης του Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος επικράτησε 7-5, 6-2, 6-3 του «αειθαλή» Φελισιάνο Λόπεθ, όπως επίσης και το ιταλικό δίδυμο των Ματέο Μπερετίνι (αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον επόμενο γύρο), Φάμπιο Φονίνι, οι οποίοι κέρδισαν τους Κάρεν Χατσάνοφ από τη Ρωσία (7-6, 7-6, 7-5) και Άλεξ Ντε Μινόρ από την Αυστραλία (6-4, 6-3, 6-4) αντίστοιχα.