Australian Open: Ζορίστηκε, αλλά προκρίθηκε ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ζορίστηκε αρκετά κόντρα στον Φράνσις Τιαφό, αλλά στο τέλος πήρε την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Australian Open με 3-1 σετ, σε έναν αγώνα που κράτησε 3.5 ώρες και περιελάμβανε δύο tie-break.

Australian Open: Ζορίστηκε, αλλά προκρίθηκε ο Τζόκοβιτς

Δύσκολη πρόκριση στον 3ο γύρο του Australian Open 2021 για τον κάτοχο του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος δυσκολεύτηκε να κάμψει την αξιόμαχη αντίσταση του Φράνσις Τιαφό στο τελευταίο ματς του ημερήσιου προγράμματος στη Rod Laver Arena, παίρνοντας την πρόκριση με 3-1.

Ο Σέρβος πρωταθλητής, αφού κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια επικράτησε 6-3, 6-7(3), 7-6(2), 6-3 του αντιπάλου του και πέρασε στους "32" της διοργάνωσης όπου περιμένει έναν ακόμη Αμερικανό, το νικητή του αγώνα Φριτζ-Όπελκα.

Ήταν ένα πολύ δυνατό και αμφίρροπο ματς στο κεντρικό court του Melbourne Park, σε μια πολύ ζεστή ημέρα στη Μελβούρνη όπου οι δύο μονομάχοι μας χάρισαν ένα ποιοτικό ματς, με πολλούς winners, πολλούς άσους και ανταγωνιστικό φινάλε.

Ο Φράνσις Τιαφό, σε μεγάλο μέρος του αγώνα, έδειχνε να πιστεύει στο θαύμα, σερβίροντας εξαιρετικά (23 άσους), ωστόσο μια κακή στιγμή στα μέσα του 4ου σετ και μια αψιμαχία με τον διαιτητή, τον εκνεύρισε και τον έκανε να χάσει τη ψυχραιμία του, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Τζόκοβιτς και έκλεισε το ματς μετά από 3 ώρες και 30 λεπτά αγώνα.

"Πολύ δύσκολο ματς, σε δύσκολες συνθήκες. Είχε πολύ ζέστη. Παίξαμε μεγάλα ράλι και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον Φράνσις για το φανταστικό ματς που έπαιξε. Τα ματς θα γίνονται ολοένα και δυσκολότερα. Ξέρω πως να χειριστώ παρόμοιες καταστάσεις" δήλωσε αμέσως μετά ο Νόλε.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης τελείωσε το ματς με 56 winners και 37 αβίαστα λάθη ενώ ο Τιαφό, Νο64 στον κόσμο, είχε 49 winners αλλά και 43 unforced errors.

Ήταν η 16η συνεχόμενη νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open, προερχόμενος από δύο σερί κατακτήσεις (2019, 2020). Τελευταία ήττα για τον 33χρονο Σέρβο στη Μελβούρνη, ήταν στον 4ο γύρο της διοργάνωσης του 2018 από τον Χίον Τσουνγκ.

Συνολικά αυτή ήταν η 77η νίκη του Νόλε σε 85 παιχνίδια που έχει δώσει στο πρώτο Grand Slam της σεζόν, παραμένοντας σε τροχιά 9ου τίτλου στη Μελβούρνη και 18ου Major στην καριέρα του.

Πηγή: Tennis24