Σπουδαίος Τσιτσιπάς στο Χάλε!

Ιδανική πρεμιέρα για τον νεαρό Έλληνα στο Gerry Weber Open, όπου κέρδισε 2-0 σετ τον Γάλλο Λούκας Πούιγ! Ήττα για Σάκκαρη στο Μπέρμιγχαμ.

Σπουδαίος Τσιτσιπάς στο Χάλε!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τη δράση του στο Gerry Weber Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Νο18 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, Λούκας Πούιγ! Ο νεαρός Έλληνας τενίστας δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Γάλλο αντίπαλό του, τον οποίο κέρδισε με 6-2, 7-6 (3) σε 1 ώρα και 49 λεπτά, για να προκριθεί έτσι πανηγυρικά στους «16» του τουρνουά στο Χάλε της Γερμανίας όπου θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Ντένις Κούντλα. Στο ίδιο τουρνουά ο Ρότζερ Φέντερερ συνέχισε το νικηφόρο του σερί επικρατώντας σχετικά εύκολα του Αλιάζ Μπεντένε με 6-3, 6-4.

Αντιθέτως, η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πανίσχυρο σερβίς της Γερμανίδας Γιούλια Γκέργκες, γνωρίζοντας μοιραία την ήττα με 6-4, 6-2 στον 1ο γύρο του Birmingham Classic, στον πρώτο της αγώνα για φέτος στο γρασίδι. Είναι χαρακτηριστικό ότι η 29χρονη Γκέργκες κέρδισε τους 30 από τους 34 πόντους της στο πρώτο σερβίς, στο οποίο είχε ευστοχία 65%. Η Σάκκαρη θα μετάσχει σε ένα ακόμη δυνατό τουρνουά πριν από το φετινό Wimbledon, αυτό του Eastbourne την επόμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε πολύ καλή αρχή στο Queen's Championships, όπου κέρδισε με χαρακτηριστική ευκολία τον Τζον Μίλμαν με 6-2, 6-1 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του τουρνουά, όπου τον περιμένει ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Ο Βούλγαρος από την πλευρά του τα είχε βρει... σκούρα στο πρώτο του παιχνίδι στο Queen's, καθώς είδε κι έπαθε μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Νταμίρ Ντζουμούρ με 6-3, 6-7 (4), 6-3.