Τσιτσιπάς: «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ένιωθα τόση μοναξιά»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τα όνειρά του όχι μόνο στο τένις αλλά και εκτός αθλήματος. Τι είπε για την πανδημία και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει.

Τσιτσιπάς: «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ένιωθα τόση μοναξιά»

Ο Τσιτσιπάς είναι αφοσιωμένος στο άθλημα που αγαπάει, όμως θέλει να κάνει πράγματα και έξω από το τένις.

«Ξέρω ότι η καριέρα μου είναι σπουδαία, έχω κάνει μερικά καλά πράγματα στο τένις, όμως προφανώς είμαι στο ξεκίνημα και έχω μπροστά μου πολλά τουρνουά και ευκαιρίες», είπε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στην ιστοσελίδα του Roland Garros.

«Προσπαθώ να βλέπω τη μεγάλη εικόνα. Εντάξει, παίζω τένις αλλά αν μπορώ να έχω επιρροή ή να προσφέρω κάτι εκτός τένις, θα ήθελα να συγκεντρωθώ σε αυτό. Είτε παίζω καλά, είτε όχι, είναι στη φύση μου, είναι μέρος του εαυτού μου», υπογράμμισε.

«Θέλω να εξελιχθώ, να κάνω μεγαλύτερα πράγματα, όχι μόνο στο χώρο του τένις, αλλά έξω από αυτό. Μέσω της μουσικής, του vlogging, της φωτογραφίας, μέσω της δημιουργίας εταιρείας, πράγματα σαν αυτά, μπορώ να συνδέομαι με ανθρώπους, να μοιράζομαι ιδέες. Το βλέπω ως κάτι πολύ θετικό, λαμπρό για την ανθρωπότητα, για τους ανθρώπους, απλά να μπορείς να δημιουργείς χώρο ή μέρος που θα επιτρέπει την ανθρώπινη εξέλιξη», εξήγησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Αναφορικά με τον αγωνιστικό του στόχο, σημείωσε: «Η νίκη επί του Ράφα Ναδάλ στο χώμα ή στο Roland Garros, θα ήταν ένας όμορφος στόχος. Όλοι θα το ήθελαν αυτό, ειδικά εγώ. Είναι τόσο δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις, είναι τόσο σταθερός, με απίστευτο μαχητικό πνεύμα. Θεωρώ και τον εαυτό μου μαχητή, όμως αυτός είναι σε άλλο επίπεδο, ασύγκριτος. Αυτός, λοιπόν, θα ήταν ένας ρεαλιστκός στόχος, χωρίς να ζητάω πολλά».

Μίλησε, όμως και για την πανδημία: «Νιώθω ότι η ζωή έχει μείνει ακίνητη. Δεν υπάρχει εξέλιξη, τίποτα δεν προχωράει μπροστά και αυτό με στενοχωρεί.

Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ένιωθα τόση μοναξιά. Θα ήμουν μέρος μια γενιάς που θα ζούσε κάτι τέτοιο. Υπάρχει, όμως, πάντα η θετική πλευρά. Δεν υπάρχει μόνο η σκοτεινή πλευρά. Πάντα πρέπει να κοιτάς τα πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο, τα απλά πράγματα. Δεν είναι ανάγκη να είσαι πάντα γεμάτος επιτυχίες, τρόπαια και λεφτά.

Απλά να εκτιμάς τον εαυτό σου, αυτά που μπορείς να κάνεις, τις αξίες, τους ανθρώπους γύρω σου, τις δικές τους αξίες και να είσαι ευχαριστημένος με αυτά».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας