Σάκκαρη: Γιατί έχασε από τη Σαμπαλένκα - Γιατί είναι αισιόδοξη ενόψει του Όπεν Αυστραλίας

Η Μαρία Σάκκαρη στις δηλώσεις της εξήγησε γιατί έχασε από την Αρίνα Σαμπαλένκα στα ημιτελικά του τουρνουά του Αμπού Ντάμπι και γιατί είναι αισιόδοξη ενόψει του Όπεν Αυστραλίας

Σάκκαρη: Γιατί έχασε από τη Σαμπαλένκα - Γιατί είναι αισιόδοξη ενόψει του Όπεν Αυστραλίας

Η Αρίνα Σαμπαλένκα έκοψε τον δρόμο για τον τελικό του τουρνουά του Άμπου Ντάμπι στη Μαρία Σάκκαρη επικρατώντας στα ημιτελικά με 6-3, 6-2.

Η Σαμπαλένκα είναι και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου αφού στον τελικό, θα αντιμετωπίζει τη Ρωσίδα, Βερόνικα Κουντερμέτοβα, Νο 46 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τουρνουά Άμπου Ντάμπι: Στον τελικό η Σαμπαλένκα, 2-0 τη Σάκκαρη

Είναι σε τρομερή κατάσταση η Λευκορωσίδα έχοντας φτάσει το σερί νικών της στο 14. Στις δηλώσεις της μετά τον αγώνα με τη Σάκκαρη η Σαμπαλένκα τόνισε:

«Μίλησα με τον προπονητή μου και συμφωνήσαμε και οι δύο ότι αυτός ο αγώνας θα πρέπει να παιχτεί γρήγορα. Ίσως το σερβίς μου να λειτούργησε λίγο καλύτερα από χθες [στον προημιτελικό], αλλά γενικά νομίζω ότι η απόδοσή μου ήταν αρκετά κοντά στη χτεσινή. Είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα αυτό το ματς».

Αναφερόμενη στις 14 νίκες σερί, είπε: «Νομίζω ότι έχω επικεντρωθεί στα σωστά πράγματα. Αυτό με βοηθά, πρώτα απ' όλα, να μην σκέφτομαι όλες τις νίκες και, δεύτερον, να συνεχίσω να κερδίζω. Πρέπει να μείνω συγκεντρωμένη στο παιχνίδι μου και να προσπαθήσω να κρατήσω το μομέντουμ».

Η Μαρία παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Σαμπαλένκα: «Έπαιξε ασύλληπτο τένις και δεν μου άφησε καμιά πιθανότητα να επιστρέψω. Απλά δεν μπορούσα να βρω έναν τρόπο να την αντιμετωπίσω από τη βασική γραμμή. Κυριάρχησε και έπαιξε πολύ δυνατά, πρέπει να της το αναγνωρίσω» δήλωσε.

Όταν ρωτήθηκε για τα κέρδη που αποκόμισε στο Αμπού Ντάμπι, είπε: «Εντάξει, είμαι απογοητευμένη τώρα αλλά σε λίγες ώρες θα είμαι καλά. Υπάρχουν τόσα πολλά θετικά που μπορώ να πάρω μαζί μου στην Αυστραλία. Συνολικά, το παιχνίδι μου έχει βελτιωθεί πολύ. Είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο από ό, τι ήταν πέρυσι. Νιώθω πολύ σίγουρη. Παρόλο που γνώρισα τη συντριβή σήμερα, δεν έχει σημασία, συμβαίνει και νομίζω ότι η Aryna έπαιξε πολύ καλά. Απλώς, εγώ δεν έκανα αρκετά».

Δείτε τα highlights του αγώνα Σάκκαρη - Σαμπαλένκα