Τσιτσιπάς: «Η Ιταλία είναι ένα δεύτερο σπίτι για μένα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε συνέντευξη στη γειτονική Ιταλία για τη σεζόν που πέρασε και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Τσιτσιπάς: «Η Ιταλία είναι ένα δεύτερο σπίτι για μένα»

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανο Τσιτσιπάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sky Sport Italia μίλησε για τη χρονιά που έφυγε, τους στόχους που έχει για το 2021 αλλά και για την Ιταλία, την οποία χαρακτήρισε δεύτερο σπίτι του.

«Ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός για να προετοιμαστείς. Αλλά νιώθω πολύ καλύτερα μέρα με τη μέρα. Πήρα λίγο διακοπές, τώρα μπορώ να εργαστώ σε πολλές πτυχές του παιχνιδιού μου στις οποίες πρέπει να βελτιώσω. Είμαι έτοιμος να πάω στην Αυστραλία και θα παίξω επίσης το ATP Cup με την Ελλάδα, το οποίο με ενδιαφέρει πολύ», τόνισε αρχικά και αναφέρθηκε στη συνέχεια στους τελικούς ATP που από φέτος θα γίνονται στην Ιταλία.

«Είναι μία καλή είδηση. Η Ιταλία είναι ένα δεύτερο σπίτι για μένα, ο πολιτισμός μας είναι παρόμοιος και οι άνθρωποι είναι πολύ ζεστοί. Έχω πολλούς φίλους στην Ιταλία. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, δεν έχουμε τόσο σημαντικό κίνημα τένις όπως το ιταλικό».

Ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε για τα όσα είπε ο Ιταλός τενίστας, Τζάνικ Σίνερ, πως το τένις χωρίζεται σε τρία μέρη: για το 70% το μυαλό είναι σημαντικό, για το 20% το σώμα και για το 10% η τεχνική.

«Θα έλεγα ότι η ψυχική δύναμη μετράει για το 50%, μετά το 30% είναι η φυσική κατάσταση και 20% η τεχνική. Η τεχνική είναι πολύ σημαντική για μένα» ήταν η απάντησή του.

Για το δύσκολο 2020 τόνισε: «Η σεζόν ήταν πολύ παράξενη, το τένις δεν είχε ποτέ τόσο μεγάλο διάλειμμα. Προφανώς προπονήθηκα, μετά διάβαζα πολλά βιβλία και προσπάθησα να βρω μια νέα ρουτίνα. Προσπάθησα να μάθω γαλλικά και να διευρύνω τους ορίζοντές μου. Τώρα ελπίζω ότι το τένις μπορεί να επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς».