Ξανά στον θρόνο του ο «Βασιλιάς» Φέντερερ!

Ο μεγάλος Ελβετός κέρδισε και τον Μίλος Ράονιτς στον τελικό του Mercedes Cup και συνδύασε με τίτλο την επιστροφή του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ξανά στον θρόνο του ο «Βασιλιάς» Φέντερερ!

Με τον καλύτερο τρόπο πανηγύρισε την επιστροφή του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο «βασιλιάς» του παγκόσμιου τένις είχε ήδη εξασφαλίσει την επάνοδό του στην κορυφή της κατάταξης ATP μετά τη νίκη του στον ημιτελικό επί του Νικ Κύργιου, βελτιώνοντας έτσι εκ νέου το (δικό του) ρεκόρ του γηραιότερου παίκτη στην ιστορία του αθλήματος που βρίσκεται στο Νο1 και την Κυριακή (17/6) έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα την Κυριακή (17/6) επικρατώντας και του Μίλος Ράονιτς στον τελικό του Mercedes Cup!

Ο «μαέστρος» κέρδισε με 6-4, 7-6 (3) τον υψηλόσωμο Καναδό και πήρε το τρόπαιο στο τουρνουά της Στουτγάρδης για πρώτη φορά στην καριέρα του, ολοκληρώνοντας ιδανικά μια μαγική εβδομάδα! Αυτός ήταν ο 18ος τίτλος στο γρασίδι για τον Ελβετό σούπερ σταρ, ο 3ος στη φετινή σεζόν και ο 98ος συνολικά στην καριέρα του! Πλησίασε ακόμα περισσότερο στο σπουδαίο ορόσημο των 100 τίτλων, αλλά και στο κορυφαίο ρεκόρ της ιστορίας της open era, τους 109 τίτλους καριέρας του Jimmy Connors.