Ξανά στο Νο1 ο Φέντερερ!

O μεγάλος Ελβετός κέρδισε τον Νικ Κύργιο στα ημιτελικά του Mercedes Cup στη Στουτγάρδη και ανέβηκε γι' άλλη μια φορά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ξεπερνώντας τον Ράφαελ Ναδάλ!

Ξανά στο Νο1 ο Φέντερερ!

Ο «βασιλιάς» βρίσκεται ξανά στον θρόνο του! Ύστερα από ένα συναρπαστικό ματς με ανατροπές και μεγάλες μάχες, ο Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε του Νικ Κύργιου στον ημιτελικό του Mercedes Cup και παράλληλα πήρε τη νίκη που χρειαζόταν προκειμένου να επιστρέψει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Όπως αναμενόταν οι δύο τενίστες προσέφεραν ένα σπουδαίο παιχνίδι στο κοινό της Στουτγάρδης, με τον Κύργιο να παίρνει το πρώτο σετ με 6-7 (5) αλλά τον Φέντερερ να κάνει την ανατροπή και να επικρατεί του αντιπάλου του κερδίζοντας τα δύο επόμενα με 6-2, 7-6 (5).

Με τους πόντους που κέρδισε στο σύστημα της ATP με τη συγκεκριμένη νίκη, ο Ελβετός «μαέστρος» ανέβηκε γι' άλλη μια φορά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ράφαελ Ναδάλ και βελτιώνοντας εκ νέου το δικό του ρεκόρ ως ο γηραιότερος αθλητής που το πετυχαίνει ποτέ στην ιστορία του παγκόσμιου τένις!

Στον τελικό του όπεν της Στουτγάρδης ο Φέντερερ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του έτερου ημιτελικού ανάμεσα στον Καναδό Μίλος Ράονιτς και τον Γάλλο Λούκας Πούιγ.