ATP Cup: Οι Τσιτσιπάς, Περβολαράκης κόντρα σε Τζόκοβιτς, Ναδάλ και ίσως Φέντερερ!

Για το πρώτο ραντεβού του στην Αυστραλία προετοιμάζεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, εκεί όπου με συμπαίκτη τον Μιχάλη Πρεβολαράκη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ATP Cup του 2021. Αντίπαλοι σίγουρα οι Ναδάλ, Τζόκοβιτς, ίσως και ο Φέντερερ!

ATP Cup: Οι Τσιτσιπάς, Περβολαράκης κόντρα σε Τζόκοβιτς, Ναδάλ και ίσως Φέντερερ!

Με τη συμμετοχή 12 εθνικών ομάδων θα πραγματοποιηθεί το ATP Cup 2021, το οποίο θα είναι διαφορετικό από αυτό που διεξήχθη φέτος εξαιτίας της της πανδημίας και των περιορισμών που θα εφαρμοστούν στη Βικτώρια.

Η δεύτερη έκδοση της διοργάνωσης θα γίνει στο διάστημα 1-5 Φεβρουαρίου στη Μελβούρνη, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του πολυαναμενόμενου Australian Open (8/2) στο «Melbourne Park». Μάλιστα, εκεί δεν αποκλείεται να κάνει την επανεμφάνισή του ύστερα από μακρά αποχή λόγω τραυματισμού ο Ρότζερ Φέντερερ!

Ο «μαέστρος» έχει δηλώσει συμμετοχή προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελβετία μαζί με τον Σταν Βαβρίνκα και παρόλο που δεν είναι σίγουρο ακόμη ότι θα αγωνιστεί, είναι εμφανής η πρόθεσή του να επιστρέψει δριμύτερος στους αγωνιστικούς χώρους.

Την ελληνική ομάδα θα εκπροσωπήσει φυσικά ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στη χώρα, Στέφανος Τσιτσιπάς, με συμπαίκτη του τον Μιχάλη Περβολαράκη. Σίγουροι αντίπαλοί τους θα είναι οι Νόβακ Τζόκοβιτς (θα υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο μαζί με τον Λάγιοβιτς) και Ραφαέλ Ναδάλ.

Οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τριών και οι νικητήριες θα προκριθούν στα ημιτελικά. Ακόμη μία διαφορά σε σχέση με την περσινή διοργάνωση είναι ότι το μέγιστο των βαθμών που μπορεί να κερδίσει ένας τενίστας είναι 500 πόντοι ATP.

Παράλληλα, οι συνολικές απολαβές είναι μειωμένες κατά 50% σε σχέση με το 2020, κάτι που σημαίνει ότι θα μοιραστούν 7.5 εκ. δολάρια, ενώ ενδέχεται να μειωθεί κι άλλο, κάτι που θα εξαρτηθεί από τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό θεατών.

Αναλυτικά οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο 2ο ATP Cup:

  1. Σερβία: Τζόκοβιτς - Λάγιοβιτς
  2. Ισπανία: Ναδάλ - Μπαουτίστα Αγκούτ
  3. Αυστρία: Τιμ - Νόβακ
  4. Ρωσία: Μεντβέντεφ - Ρούμπλεφ
  5. Ελβετία: Φέντερερ - Βαβρίνκα
  6. ΕΛΛΑΔΑ: Τσιτσιπάς - Περβολαράκης
  7. Γερμανία: Ζβέρεφ - Στρουφ
  8. Αργεντινή: Σβάρτσμαν - Πέλα
  9. Iταλία: Μπερετίνι - Φονίνι
  10. Ιαπωνία: Νισικόρι - Νισιόκα
  11. Γαλλία: Μονφίς - Περ
  12. Αυστραλία: Wild Card