Κύργιος για την κατάθλιψη: «Ήμουν σε ένα σκοτεινό μέρος»

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας Νικ Κύργιος αναφέρθηκε στη μάχη που έδωσε στο παρελθόν για να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη.

Κύργιος για την κατάθλιψη: «Ήμουν σε ένα σκοτεινό μέρος»

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Νικ Κύργιος. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας τόνισε πως στο παρελθόν έχει περάσει κατάθλιψη απ' όλη την πίεση που του ασκήθηκε, αλλά στην πορεία κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και πλέον είναι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που διαχειρίζεται την επαγγελματική του ζωή.

«Υπήρχε μια εποχή που ένιωθα πως κανένας δεν ήθελε να με γνωρίσει ως άνθρωπο, απλά ήθελαν να δουν τον τενίστα και να τον χρησιμοποιήσουν. Ένιωθα πως δεν μπορούσα να εμπιστευτώ κανέναν. Ήμουν σε ένα μοναχικό, σκοτεινό μέρος. Πολλοί άνθρωποι μου ασκούσαν πίεση, όπως και εγώ ασκούσα πολλή πίεση στον εαυτό μου. Έχασα τη χαρά μου για το παιχνίδι και έβγαινα εκτός ελέγχου. Έπεσα στην κατάθλιψη, επειδή τα πράγματα δε γινόντουσαν όπως νόμιζα ότι έπρεπε να γίνουν. Φοβόμουν να βγω έξω, επειδή νόμιζα ότι είχα απογοητεύσει τους πάντες, επειδή δεν κέρδιζα αγώνες», ανέφερε στο «Stellar».

Στη συνέχεια σημείωσε μεταξύ άλλων: «Έχω φτάσει σε ένα επίπεδο ελευθερίας που δε με ενδιαφέρει πια τι λένε οι άλλοι. Δεν ζω για το τένις. Ξέρω πως κάποια μέρα το τένις θα τελειώσει από τη ζωή μου και είμαι εντάξει με αυτό. Δε θα λέω ότι θα μπορούσα να είχα δουλέψει πιο σκληρά, να αγωνιστώ σε περισσότερα τουρνουά, να κάνω διαφορετικά τα πράγματα. Απλά μου αρέσει να είμαι στο σπίτι με την οικογένειά μου, με τη σύντροφό μου και να εργάζομαι στο ίδρυμά μου βοηθώντας την κοινότητα. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που λατρεύω να κάνω».