Εντυπωσιακός Μεντβέντεφ κατέκτησε το Paris Masters

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ πιάνοντας τρομερή απόδοση ειδικά μετά το πρώτο σετ επιβλήθηκε με 2-1 του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και έφτασε στην κατάκτηση του τουρνουά Paris Masters.

Εντυπωσιακός Μεντβέντεφ κατέκτησε το Paris Masters

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ του 2019 επέστρεψε, για πρώτη φορά μέσα στο 2020, στο Paris Masters!

Ο 24χρονος Ρώσος τενίστας πραγματοποίησε μια τρομερή εμφάνιση σπάζοντας το αήττητο σερί 12 αγώνων του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και κατέκτησε τον τρίτο του Masters τίτλο με 2-1 σετ (5-7, 6-4, 6-1), στο μόλις πρώτο του τρόπαιο μέσα στο 2020!

Πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα για τον Μεντβέντεφ, ο οποίος ήταν απογοητευτικός μετά το US Open έχοντας σερί κακά αποτελέσματα. Είχε προειδοποιήσει ότι είχε αφήσει το παρελθόν πίσω του και ήταν πανέτοιμος να κάνει το καλύτερο δυνατό φίνις στη σεζόν σε Παρίσι και Λονδίνο και τελικά έκανε πράξη αυτό που είπε, κατακτώντας, για αρχή, ακόμα έναν Masters τίτλο μετά το Σινσινάτι και τη Σαγκάη, που κατέκτησε στο καταπληκτικό για αυτόν 2019!

Και μάλιστα το έκανε με ανατροπή κόντρα στον πλέον φορμαρισμένο Ζβέρεφ, ο οποίος πάντως είχε προοδευτικά χειρότερη εικόνα προϊόντος του ματς με αποκορύφωμα το τρίτο σετ, όταν και έγινε «έρμαιο» του Μεντβέντεφ που κυριάρχησε απόλυτα.

Και οι δυο τους πάντως θα μπουν στο ATP Finals της μεθεπόμενης εβδομάδας νιώθοντας καλά για το παιχνίδι τους στο πλέον αμφίρροπο φινάλε της σεζόν, που θα παρακολουθήσουμε σε λίγες μέρες στην Ο2 Arena!

Οι δυο τους έπαιξαν σαν την γάτα με το ποντίκι σε ένα απίστευτα κλειστό πρώτο σετ. Μεγάλα ράλι, τρομερή σταθερότητα και από τους δύο, αλλά τελικά αυτός που λύγισε πρώτος ήταν ο Μεντβέντεφ που έμεινε με 0-40 πίσω σερβίροντας για να παραμείνει στο σετ στο 6-5 και εντέλει βρέθηκε στη δεινή θέση να ψάχνει μια δύσκολη ανατροπή.

Κάπου εκεί, ο «ρομποτικός» Μεντβέντεφ του 2019 έκανε την εμφάνισή του! Ο Ρώσος όχι μόνο δεν πτοήθηκε από την απώλεια του πρώτου σετ, αλλά μπήκε πιο αποφασισμένος από ποτέ στο δεύτερο σετ και άρχισε να παίζει καλύτερα, στριμώχνοντας ολοένα και περισσότερο έναν διαρκώς χειρότερο Ζβέρεφ.

Ο Γερμανός άντεξε σε τέσσερα break point του Ρώσου στο 1-1, αλλά τιμωρήθηκε μερικά games αργότερα, στο 4-4, με τον Μεντβέντεφ να πετάει πια στο κορτ και να ισοφαρίζει, δείχνοντας ότι έχει πάρει ξεκάθαρα το πάνω χέρι στο ματς.

Και εκεί που θα περιμέναμε ένα τρίτο σετ-θρίλερ, μόνο αυτό δεν έγινε, μιας και ο Ζβέρεφ κατέρρευσε εντελώς τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά, ενώ ο Μεντβέντεφ έκανε ό,τι ήθελε στο κορτ, φτάνοντας πολύ γρήγορα στην επικράτηση.

Σε μια χρονιά που, ούτως ή άλλως, δεν παίχτηκε πολύ τένις και ο Μεντβέντεφ δεν εντυπωσίασε, τουλάχιστον δείχνει να την ολοκληρώνει με θετικό τρόπο, ενώ έχει τώρα την τεράστια πρόκληση ενός ATP Finals, όπου θα επιχειρήσει να παρουσιάσει εντελώς διαφορετική εικόνα από την περσινή, όπου αποκλείστηκε στους ομίλους με τρεις ήττες.

Πηγή: Tennis24