Ασταμάτητος και στη Βιέννη ο Ρούμπλεφ!

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ κατέκτησε τον πέμπτο του τίτλο μέσα στο 2020, καθώς κέρδισε τον Ιταλό Σόνεγκο στον τελικό του τουρνουά της Βιέννης

 

Ασταμάτητος και στη Βιέννη ο Ρούμπλεφ!

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ συνέχισε με τον καλύτερο τρόπο την εντυπωσιακή του πορεία φέτος και κατέκτησε τον πέμπτο του τίτλο μέσα στο 2020 κερδίζοντας τον Λορέντσο Σόνεγκο στον τελικό του Erste Bank της Βιέννης με 6-4, 6-4.

Ξεκίνησε απίστευτα τη σεζόν με τους τίτλους σε Αδελαΐδα και Ντόχα, ακολούθησε η πεντάμηνη διακοπή λόγω lockdown που όμως ουδόλως τον επηρέασε και έκτοτε ήρθαν οι τρεις τίτλοι σε ATP 500 που του εξασφάλισαν, και μαθηματικά πια, την συμμετοχή του στο ATP Finals του Λονδίνου για πρώτη φορά!

O Ρούμπλεφ αναμένεται, μάλιστα, να συμμετάσχει και στο Paris Masters της ερχόμενης βδομάδας εκτός αν, με τον στόχο της παρουσίας του στο Λονδίνο να έχει ήδη επιτευχθεί, επιλέξει να ξεκουραστεί ώστε να είναι στο 100% της φρεσκάδας του στην Ο2 arena.

Ο τίτλος του στη Βιέννη ήρθε με τον πλέον κυριαρχικό τρόπο μιας και δεν του έγινε ούτε ένα break σε όλη την εβδομάδα(!) στο τουρνουά, ενώ ούτε η τεράστια έκπληξη της διοργάνωσης, Λορέντσο Σόνεγκο, μπόρεσε να τον σταματήσει!

Από ένα break σε κάθε σετ ήταν αρκετό για τον Ρούμπλεφ που έσωσε, με πολύ γενναίο τρόπο, δύο break back points του Ιταλού στο 5-4 του πρώτου σετ, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο για το ματς.

Ο Σόνεγκο μένει, φυσικά, απόλυτα ικανοποιημένος από μια ονειρική πορεία που παραλίγο να είχε διακοπεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Ωστόσο με την «δεύτερη ζωή» που του δόθηκε ως lucky loser, φτάνει μια ανάσα από το Τοπ 30 μια και τώρα είναι στο Νο32, που του δίνει την δυνατότητα να μπαίνει στο βασικό ταμπλό των περισσότερων τουρνουά στα οποία θα αγωνίζεται στο μέλλον.