Λεντλ: Όταν ωριμάσει ο Τσιτσιπάς δύσκολα θα νικιέται!

Εγκωμιαστικά σχόλια για τον Στέφανο Τσιτσιπά από τον παλαίμαχο θρύλο των κορτς, Ιβάν Λεντλ, που επεσήμανε ότι ο Έλληνας πρωταθλητής «παίζει το σωστό τένις» 

Λεντλ: Όταν ωριμάσει ο Τσιτσιπάς δύσκολα θα νικιέται!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται θετικά σχόλια για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ούτε η τελευταία μπορεί κάποιος εύκολα να προβλέψει.

Αλλά όταν βγαίνουν από το στόμα του Ιβάν Λεντλ αποκτούν άλλη σημασίας.

Ο Τσέχος, παλαίμαχος θρύλος των κορτ και πλέον τεχνικός είχε να λέει την τεχνική κατάρτιση και την τακτική προσέγγιση του Έλληνα πρωταθλητή σε podcast του Κρεγκ Σαπίρο, τονίζοντας ότι μόλις ωριμάσει κι άλλο το παιχνίδι του, θα είναι πολύ δύσκολο να νικηθεί.

«Ο Τσιτσιπάς παίζει τένις με σωστό τρόπο και υπάρχουν 1-2 νέοι τενίστες που παίζουν έτσι, όπως ο Ντένις Σαποβάλοφ. Όταν αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπειρία και περιορίσουν τα πολλά αβίαστα λάθη, θα είναι πολύ δύσκολο να νικηθούν» είπε χαρακτηριστικά ο Λεντλ ο οποίος υπογράμμισε ότι μπορεί να κάνουν αρκετά λάθη αυτή τη στιγμή αλλά οι νέοι τενίστες έχουν την τεχνική και τη στρατηγική που θα τους οδηγήσει σύντομα σε μεγάλες νίκες.

Ο Λεντλ αναφέρθηκε και στον ημιτελικό του Γαλλικού Όπεν μεταξύ Τζόκοβιτς και Τσιτσιπά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πριν τον ημιτελικό, πίστευα ότι αυτό το παιχνίδι θα μπορούσε να ήταν κλειστό αλλά ο Τσιτσιπάς δεν άντεξε σωματικά. Δεν περίμενα ο Νόβακ να χάσει το 4ο σετ γιατί ο Στέφανος είχε ήδη αρχίσει να δυσκολεύεται λόγω του τραυματισμού του»