Ο Ζαννιάς εξελέγη στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις

Σημαντική τιμή για το ελληνικό τένις με την εκλογή του προέδρου της ΕΦΟΑ, Σπύρου Ζαννιά, ως μέλους στο ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις, κατά την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση που φιλοξενήθηκε στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης.

Ο Ζαννιάς εξελέγη στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις, που διοργάνωσε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης το τριήμερο 22-24 Οκτωβρίου στη Χερσόνησο Κρήτης.

Η ΓΣ είχε αναβληθεί τον περασμένο Μάρτιο λόγω της πανδημίας και πραγματοποιήθηκε «υβριδικά», με τη συμμετοχή 49 χωρών, με φυσική παρουσία εκπροσώπων 11 χωρών και μέσω τηλεδιάσκεψης εκπροσώπων 38 χωρών.

Στις εκλογές που διενεργήθηκαν πρόεδρος εξελέγη ο Ίβο Καντέρκα (Τσεχία) και μέλη του διοικητικού συμβουλίου κατά σειρά εκλογής οι Κριστιάν Ζολισέν (Ελβετία), Λουιζάνα Φόντε (Ιταλία), Έβα-Μαρία Σνάιντερ (Γερμανία), Σπύρος Ζαννιάς (Ελλάδα), Εβγκένι Ζούκιν (Ουκρανία), Ντέιβιντ Ρόλινσον (Μεγάλη Βρετανία), Νικολίνα Μπάμπιτς (Κροατία) και Ραζβάν Ίτου (Ρουμανία).

Στη γενική συνέλευση βραβεύτηκε η ΕΦΟΑ ως η καλύτερη εθνική ευρωπαϊκή ομοσπονδία σε ανάπτυξη για το 2019. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια που η ομοσπονδία τιμάται με τη συγκεκριμένη διάκριση.

Τη συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους και καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Νίκος Συριγωνάκης, ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος.

Ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΦΟΑ εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για τη βράβευση του έργου ολόκληρης της οικογένειας του ελληνικού τένις. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την ευρωπαϊκή οικογένεια του τένις για την εκλογή μου στο ΔΣ της Tennis Europe, θέση ιδιαίτερα τιμητική, αφού για πρώτη φορά εκπροσωπείται η Ελλάδα στο ΔΣ του ευρωπαϊκού τένις».