Roland Garros: «Βασιλιάς» στο χώμα ξανά ο Ναδάλ, έφτασε τα 20 Grand Slam! (highlights)

Ο Ραφαέλ Ναδάλ απέδειξε για άλλη μια φορά πως είναι ο κορυφαίος όλων στο χώμα, ισοπεδώνοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros με 3-0 σετ για τον 13ο τίτλο του στο γαλλικό Όπεν! Παράλληλα, έφτασε τα 20 Grand Slam, «πιάνοντας» τον μεγάλο Ρότζερ Φέντερερ!

Roland Garros: «Βασιλιάς» στο χώμα ξανά ο Ναδάλ, έφτασε τα 20 Grand Slam! (highlights)

Το ότι είναι ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στις χωμάτινες επιφάνειες ήταν ήδη γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο ο Ραφαέλ Ναδάλ δεν έχασε την ευκαιρία να μας το... υπενθυμίσει. Στον κυριακάτικο (11/10) τελικό του Roland Garros με αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο σπουδαίος Ισπανός ήταν ισοπεδωτικός, φτάνοντας δικαιότατα στον 13ο τίτλο της καριέρας του σε ισάριθμες εμφανίσεις σε τελικούς του γαλλικού Όπεν!

O Ναδάλ ήταν... διαστημικός στα δύο πρώτα σετ και κόντρα στα προγνωστικά των ειδικών που περίμεναν μάχη μέχρις εσχάτων στον τελικό, απώλεσε μόλις δύο γκέιμ απέναντι σε έναν αποσβολωμένο Τζόκοβιτς! Ο «Νόλε» έδειξε... σημεία ζωής στο τρίτο σετ, πάλεψε όσο μπορούσε, όμως και εκεί ο Ισπανός ήταν ανώτερος, για να φτάσει (με άσο παρακαλώ!) στη νίκη με 6-0, 6-2, 7-5.

Πέρα από το απίστευτο «13 στα 13» σε τελικούς στο Roland Garros, ο Ναδάλ έφτασε συνολικά τα 20 Grand Slam στην καριέρα του, «πιάνοντας» έτσι στη σχετική λίστα τον έτερο μεγάλο του παγκόσμιου τένις, Ρότζερ Φέντερερ, με αμφότερους πλέον να έχουν τα περισσότερα Slam στην ιστορία του αθλήματος!