Roland Garros: Ήττα στις λεπτομέρειες για Τσιτσιπά, στον τελικό ο Τζόκοβιτς (highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε μέχρις εσχάτων, όμως υπέκυψε στον μεγάλο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος και πέρασε στον τελικό του Roland Garros με 3-2 σετ.

Roland Garros: Ήττα στις λεπτομέρειες για Τσιτσιπά, στον τελικό ο Τζόκοβιτς (highlights)

Συγκινητική μάχη έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ωστόσο στο 5ο και τελευταίο σετ υπέκυψε σε έναν από τους καλύτερους στην ιστορία του αθλήματος.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών στάθηκε καλά τόσο στο πρώτο σετ, όσο και στο δεύτερο. Όμως ο Τζόκοβιτς με την εμπειρία του έκανε μπρέικ ακριβώς εκεί που χρειάστηκε, έτσι επικρατώντας στις λεπτομέρειες πήρε τα δύο πρώτα σετ.

Το τρίτο ήταν διαφορετική υπόθεση, καθώς ο Τσιτσιπάς έμεινε μεν πίσω με 5-4 έχοντας υποστεί νέο μπρέικ, ωστόσο αρχικά έσωσε ματς πόιντ του Σέρβου και στη συνέχεια απάντησε με δικό του μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και προηγήθηκε 5-6, πιέζοντας αφόρητα τον σπουδαίο Σέρβο στο δικό του σερβίς. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε το πρώτο σετ πόιντ που του παρουσιάστηκε, όμως επέμεινε και εκμεταλλεύθηκε το δεύτερο μειώνοντας σε 2-1 σετ!

Με την ψυχολογία στα ύψη, ο Στέφανος έκανε νέο μπρέικ στον «Νόλε» σε καίριο σημείο του τέταρτου σετ, για να το πάρει και αυτό ισοφαρίζοντας σε 2-2 και κάνοντας ουσιαστικά «επανεκκίνηση» στο παιχνίδι!

Στο πέμπτο και τελευταίο, όμως, το... ντεπόζιτο του Έλληνα άσου φάνηκε να έχει αδειάσει λόγω της υπερπροσπάθειας των δυο προηγούμενων. Ο Τζόκοβιτς δεν έριξε την απόδοσή του και απέναντι σε έναν κατάκοπο ψυχολογικά και σωματικά Τσιτσιπά, κέρδισε με άνεση, για το τελικό 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1.

Στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, ο «Νόλε» θα αντιμετωπίσει -ποιον άλλο- τον Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος στον έτερο ημιτελικό της ημέρας... ξεμπέρδεψε σε τρία σετ απέναντι στον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν.