Γιάννης Σερκεδάκης: «Σαρωτικές αλλαγές για την ανάπτυξη του ελληνικού τένις»

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Γιάννης Σερκεδάκης ξεδιπλώνει το όραμά του για την ανάπτυξη του ελληνικού τένις.

Γιάννης Σερκεδάκης: «Σαρωτικές αλλαγές για την ανάπτυξη του ελληνικού τένις»

Την τακτική που θα ακολουθήσει ως μελλοντικός επικεφαλής για την εξέλιξη του τένις στην Ελλάδα και την ανάπτυξή του σε ένα άθλημα που θα απασχολεί χιλιάδες παιδιά και θα φέρνει διεθνείς διακρίσεις στη χώρα μας αναλύει σε δήλωσή του ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΦΟΑ και πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σερκεδάκης. Αναλυτική αναφέρει στη δήλωσή του:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

αγαπητοί φίλοι του τένις,

Εδώ και χρόνια ζητούσα σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Τένις προχωρούσε στην ανάπτυξη του οργανωμένου τένις στη χώρα μας.

Είναι αλήθεια ότι για χρόνια, μαζί με πολλούς από εμάς που λατρεύουμε το παιχνίδι και επιθυμούμε να εξελιχθεί σε διεθνή επίπεδα, δεν μπορούσαμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά. Αποκομμένοι από αποφάσεις που μας αφορούν. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα της αλλαγής.

Η πρόκληση είναι για εμάς. Με τον νέο νόμο, ο οποίος επιτρέπει σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο σχεδιασμού και οργάνωσης, ήρθε η ώρα για μια πραγματική ανάπτυξη του τένις στη χώρα μας. Η πρόκληση είναι να ηγηθούμε στις εξελίξεις στον χώρο του τένις. Είναι μια πρόκληση που εγώ, προσωπικά, δέχομαι. Είναι μια πρόκληση την οποία βρίσκω τόσο ταπεινή όσο και καθοριστική. Πρόκειται για μια πρόκληση για την οποία περίμενε χρόνια η οικογένεια του τένις, για έναν και μόνο λόγο: για να συμβάλλουμε στο να υψώσουμε το παιχνίδι του τένις στη χώρα μας σε πρότυπα για τα οποία η κοινότητα του τένις -οι juniors, οι μικροί πρωταθλητές μας και μεγάλοι πρωταθλητές μας- να μπορεί να είναι υπερήφανοι.

Έχω ασχοληθεί με το τένις για χρόνια. Έχω ασχοληθεί και ασχολούμαι στην τοπική ανάπτυξη του αθλητισμού μας, στην ωρίμανση παικτών και στην ανάπτυξη πρωταθλητών τένις για πολλά πολλά χρόνια. Το πάθος μου να αναπτύξω το τένις στη χώρα μας με οδήγησε στο παρελθόν σε πολλές αντιπαραθέσεις, συμπεριλαμβάνοντας και τις διαφορετικές απόψεις που είχα με τον απερχόμενο πρόεδρο.

Εδώ και αρκετά χρόνια μιλώ για διάφορα προγράμματα ανάπτυξης, για τα οποία έχω μιλήσει και γράψει επανειλημμένα. Πολλοί συμφωνούν ότι το τένις πρέπει να αναπτυχθεί. Είναι απαραίτητο και πολύ αναγκαίο, μάλιστα τώρα μετά τις συνεχόμενες επιτυχίες του Στέφανου και της Μαρίας.

Ας αξιοποιήσουμε την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό!

Με λίγα λόγια, χρειαζόμαστε ανάπτυξη αθλητικών κέντρων σε όλη την περιφέρεια για τους επίλεκτους αθλητές μας σε συνεργασία με τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τη ΓΓΑ, περισσότερα τουρνουά, μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή περισσότεροι χορηγοί, περισσότερη υποστήριξη των Ομίλων, που είναι τα κύτταρα του αθλητικού οικοδομήματος, όπως, επίσης, ένα ολοκληρωμένο πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης.

Επίσης, κάτι πολύ απλό, που μέχρι τώρα δεν γινόταν, είναι ο προγραμματισμός να γίνεται σε βάθος χρόνου και η δημοσίευση του αγωνιστικού προγράμματος να γίνεται το νωρίτερο δυνατόν, ώστε η χορηγία ενός σπόνσορα να πιάνει τόπο. Απαραίτητη η συμμετοχή της τηλεόρασης στα εθνικά πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών. Το ότι χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη (ηθική και οικονομική) με κάθε τρόπο οι επιλεγμένοι αθλητές μας αυτό είναι απολύτως γνωστό σε όλους μας. Και αυτό θα το κάνουμε άμεσα πράξη.

Υπάρχουν και άλλα θέματα, όπως: «Αθλητισμός και Τουρισμός», «Μάθηση εξ Αποστάσεως (ιντερνετικό σχολείο για τους αθλητές)», «Τένις και τα οφέλη για την Εθνική Οικονομία», «Τένις και Υγεία» κ.ά.

Η πρόκληση είναι μεγάλη. Και εγώ, με τη σειρά μου, σας καλώ να με υποστηρίξετε. Σας καλώ να έρθετε μαζί μου, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για το καλό του αθλήματος, για το καλό του τένις στη χώρα μας, για το καλό των παιδιών μας, για το καλό του ελληνικού αθλητισμού. Είμαστε παρόντες!

Σας ευχαριστώ».