Roland Garros: Έρευνα για «στημένο» αγώνα!

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό εξετάζουν η γαλλική εισαγγελία και η Μονάδα Ακεραιότητας του Τένις (Tennis Integrity Unit), ύστερα από καταγγελίες περί πιθανής χειραγώγησης αγώνα στο διπλό του Roland Garros.

Roland Garros: Έρευνα για «στημένο» αγώνα!

Έρευνα σχετικά με καταγγελίες περί πιθανής χειραγώγησης σε αγώνα του διπλού του υπό εξέλιξη Roland Garros, ξεκίνησε η γαλλική εισαγγελία.

Όπως έγινε γνωστό, η έρευνα αφορά τα αδικήματα της οργανωμένης απάτης και της ενεργητικής και παθητικής διαφθοράς, εστιάζοντας στο παιχνίδι των Ρουμάνων Αντρέα Μίτου, Πατρίτσια Μάρι με το δίδυμο των Γιάνα Σιζίκοβα (Ρωσία) και Μάντισον Μπρενγκλ (ΗΠΑ).

Ειδικότερα, το ύποπτο σημείο του συγκεκριμένου ματς ήταν στο πέμπτο γκέιμ του δεύτερου σετ, στο οποίο σέρβιρε η Σιζίκοβα, με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια να παίζονται στο ποντάρισμα να δεχτεί μπρέικ. Κάτι που όντως συνέβη, ύστερα από δύο διπλά σφάλματα στο σερβίς και ένα αβίαστο λάθος από το δίδυμο Μπρενγκλ/Σιζίκοβα.

Η έρευνα ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου. Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ερωτηθέντες για την υπόθεση οι διοργανωτές του Grand Slam τουρνουά παρέπεμψαν στη Μονάδα Ακεραιότητας του Τένις (TIU), η οποία πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει.