Roland Garros: Στους «8» με επίδειξη δύναμης ο Τσιτσιπάς! (highlights)

Σε τρομερή κατάσταση βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κάτι που απέδειξε και στον αγώνα των «16» του Roland Garros απέναντι στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, τον οποίο απέκλεισε χωρίς να χάσει σετ!

Roland Garros: Στους «8» με επίδειξη δύναμης ο Τσιτσιπάς! (highlights)

Προελαύνει στο Παρίσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο Έλληνας άσος επικράτησε σε straight sets και του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ τη Δευτέρα, για να προκριθεί έτσι με επιβλητικό τρόπο στους «8» του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών δεν έχασε ποτέ το σερβίς του απέναντι στον Βούλγαρο, αντιθέτως ο ίδιος έκανε τρεις φορές μπρέικ στο παιχνίδι, κάτι που αποδείχθηκε υπεραρκετό για να φτάσει στην επικράτηση με 6-3, 7-6 (9), 6-2.

Η ανωτερότητα του Τσιτσιπά αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στους αριθμούς του αγώνα, καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής είχε 24 winners, 3/12 μπρέικ-πόιντ και 30 αβίαστα λάθη, ενώ στον αντίποδα ο Ντιμιτρόφ είχε 22 winners, 0/3 μπρέικ-πόιντ και 53 αβίαστα λάθη.

Αντίπαλος του Στέφανου στα προημιτελικά του γαλλικού Όπεν θα είναι ο Ρώσος Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος με τη σειρά του επιβλήθηκε 3-1 σετ του Μάρτον Φούτσκοβιτς. Θυμίζουμε ότι ο Τσιτσιπάς είχε αντιμετωπίσει πρόσφατα τον Ρούμπλεφ στον τελικό του τουρνουά του Αμβούργου, με νικητή τότε τον Ρώσο τενίστα.