Roland Garros: Στον 4ο γύρο ο Σεμπάστιαν Κόρντα, 21 χρόνια μετά τον Πετρ Κόρντα!

Στα χνάρια του πατέρα του, Πετρ Κόρντα, βαδίζει ο 20χρονος Σεμπάστιαν Κόρντα, ο οποίος προκρίθηκε με άλλη μια μεγάλη νίκη στον 4ο γύρο του Roland Garros.

Roland Garros: Στον 4ο γύρο ο Σεμπάστιαν Κόρντα, 21 χρόνια μετά τον Πετρ Κόρντα!

Τενιστική παράδοση έχει δημιουργήσει η οικογένεια Κόρντα, καθώς 21 χρόνια μετά τον μοναδικό τίτλο Grand Slam του Πετρ Κόρντα, ο γιος του Σεμπάστιαν (o οποίος γεννήθηκε στις ΗΠΑ τις οποίες και εκπροσωπεί στο τένις σε αντίθεση με τον Τσέχο πατέρα του) προελαύνει στο φετινό Roland Garros!

Ο 20χρονος Σεμπάστιαν Κόρντα, μετά τις μεγάλες νίκες του επί του Τζον Ίσνερ (ΗΠΑ) και του Αντρέας Σέπι (Ιταλία), επικράτησε και του Ισπανού Πέδρο Μαρτίνες με 6-4, 6-3, 6-1 και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του γαλλικού Όπεν.

Με αυτή τη νίκη ο... μικρός Κόρντα έγινε ο πρώτος τενίστας που φτάνει από τα προκριματικά στον 4ο γύρο τα τελευταία 9 χρόνια. Η καλύτερη παρουσία του σε Grand Slam πριν από το Παρίσι ήταν ο 1ος γύρος στο US Open του 2020.

Ο 20χρονος, πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση της μέχρι τώρα καριέρας του 21 χρόνια μετά το μόνο κερδισμένο Slam του Πετρ Κόρντα, ο οποίος το 1998 είχε συντρίψει τον Χιλιανό Μαρσέλο Ρίος (6-2, 6-2, 6-2) στον τελικό του Australian Open, στο απόγειο της καριέρας του.