Ρολάν Γκαρός: Γι’ αυτό αποσύρθηκε η Σερένα Ουίλιαμς

Τον λόγο της αποχώρησής της από το Ρολάν Γκαρός εξήγησε η 39χρονη Αμερικανίδα Σερένα Ουίλιαμς. Στον 3ο γύρο προκρίθηκε η Τσβετάνα Πιρόνκοβα.

Ρολάν Γκαρός: Γι’ αυτό αποσύρθηκε η Σερένα Ουίλιαμς

Τι κι αν η Σερένα Ουίλιαμς νίκησε στην πρεμιέρα του Ρολάν Γκαρός την Κρίστι Αν και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του γαλλικού Όπεν, που θα αντιμετώπιζε σήμερα την Τσβετάνα Πιρόνκοβα.

Η 39χρονη Αμερικανίδα αποφάσισε τελικά να μην αγωνιστεί τελικά με την Βουλγάρα τενίστρια και συνάμα γνωστοποίησε την απόσυρσή της από το τουρνουά.

Λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα της με αντίπαλο την Πιρόνκοβα, η Ουίλιαμς τόνισε πως ο λόγος της αποχώρησής της είναι ένα πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα που την ταλαιπωρεί από το Αμερικανικό Όπεν και δεν θα συνεχίσει την πορεία της στον θεσμό.

«Μετά από μία σύντομη προθέρμανση, μίλησα με τον προπονητή μου, το σκεφθήκαμε και αποφασίσαμε ότι δεν ήταν καλή ιδέα να παίξω σήμερα», σημείωσε χαρακτηριστικά η τρεις φορές νικήτρια του παρισινού Όπεν, η οποία μάλιστα φιλοδοξούσε να κατακτήσει τον 24ο ατομικό τίτλο της σε τουρνουά γκραν-σλαμ και να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ της Αυστραλής Μάργκαρετ Κορτ.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η 33χρονη Πιρόνκοβα (Νο 157 της παγκόσμιας κατάταξης) εξασφάλισε άνευ αγώνα την πρόκρισή της στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός.