Roland Garros: Εκτός προκριματικών 5 τενίστες λόγω κορονοϊού

Πέντε τενίστες απέσυραν τη συμμετοχή τους από τα προκριματικά του Roland Garros, όταν έγινε γνωστό πως δύο αθλητές και ένας προπονητής βρέθηκαν «θετικοί» στον κορονοϊό.

Roland Garros: Εκτός προκριματικών 5 τενίστες λόγω κορονοϊού

Οι προκριματικοί θα αρχίσουν σήμερα, ενώ οι αγώνες για το κυρίως ταμπλό θα ξεκινήσουν στις 27 Σεπτεμβρίου.

«Οι διευθυντές του τουρνουά Roland Garros μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι δύο αθλητές που θα αγωνίζονταν στο προκριματικό τουρνουά, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και τρεις άλλοι έχουν επιβεβαιώσει τη στενή επαφή με έναν προπονητή που είναι επίσης θετικός», ανακοίνωσε η γαλλική ομοσπονδία τένις (FFT).

«Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης, οι πέντε αθλητές δεν θα αγωνιστούν στο προκριματικό τουρνουά και θα απομονωθούν για περίοδο επτά ημερών. Συνολικά, περίπου 900 τεστ έχουν πραγματοποιηθεί από τις 17 Σεπτεμβρίου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι διοργανωτές δεν αποκάλυψαν τα ονόματα εκείνων που απέσυραν τη συμμετοχή τους, ενώ ο Νταμίρ Ντζούμουρ ανακοίνωσε ότι αποχώρησε επειδή ο προπονητής του Πέταρ Πόποβιτς βρέθηκε «θετικός».

Το France Open θα διεξαχθεί από 27 Σεπτεμβρίου μέχρι 11 Οκτωβρίου, μετά την αναβολή του στα τέλη Μαϊου.

Η FFT σχεδιάζει να επιτρέψει την παρουσία μόνο 5.000 θεατών αντί 11.500, σε καθημερινή βάση, μετά από μια πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ