Ναδάλ - Τζόκοβιτς: «Φτιάχνονται» για τον μεταξύ τους τελικό

Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκονται δύο νίκες μακριά από τον μεταξύ τους τελικό στο Rome Masters ο οποίος θα αποτελέσει το καλύτερο ορεκτικό για το Γαλλικό Όπεν που ακολουθεί.

Ναδάλ - Τζόκοβιτς: «Φτιάχνονται» για τον μεταξύ τους τελικό

Το σημερινό πρόγραμμα στο ιταλικό τουρνουά περιλαμβάνει τις τέσσερις ανδρικές και γυναικείες αναμετρήσεις για τα προημιτελικά της combined διοργάνωσης, με τους δύο ζωντανούς Θρύλους του τένις να έχουν την ευκαιρία για μια ακόμη καλή προπόνηση ενόψει της πιο δύσκολης συνέχειας.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει σαφώς ευκολότερο έργο, αντιμετωπίζοντας στο Centrale (15:30GR) τον qualifier Γερμανό, Νο97 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντόμινικ Κέπφερ που κάνει το τουρνουά της ζωής του, προερχόμενος από τα προκριματικά, με νίκες επί των Ντε Μινόρ, Μονφίς και Μουσέτι στο κυρίως ταμπλό.

Επίσης για το πάνω μέρος του ταμπλό, νωρίτερα (13:00GR), θα αγωνιστούν οι Κάσπερ Ρουντ και Ματέο Μπερετίνι με φόντο τον πρώτο τους ημιτελικό σε Masters τουρνουά.

Αργά το βράδυ (21:30GR), στο τελευταίο ματς της ημέρας στο κεντρικό court, ο υπερασπιστής του τίτλου και Βασιλιάς του χώματος, Ράφαελ Ναδάλ αντιμετωπίζει για 9η φορά τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, ελπίζοντας να συνεχίσει το τέλειο ρεκόρ που έχει απέναντι στον ταχύτατο Αργεντινό (9-0).

Ο 28χρονος Σβάρτσμαν, Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι ένας εξαιρετικός τενίστας στη χωμάτινη επιφάνεια, έχοντας κατακτήσει και τους τρεις τίτλους της καριέρας του στο χώμα.

Απέναντί του, όμως, θα βρει τον κορυφαίο όλων των εποχών στη συγκεκριμένη επιφάνεια και το λογικό σενάριο αναφέρει ότι θα αποτελέσει, απλά, ένα καλό τεστ για τον Ράφα ενόψει της πιο απαιτητικής συνέχειας στη Ρώμη.

Νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί ο 3ος προημιτελικός (19:00GR) μεταξύ του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και του Ντένις Σαποβάλοφ, σε μια μάχη ανάμεσα σε δύο από τα καλύτερα one handed backhands στο ATP Tour.

Στο γυναικείο τουρνουά της Ρώμης, ξεχωρίζει ο σούπερ προημιτελικός μεταξύ της υπερφορμαρισμένης Βικτόρια Αζαρένκα και της Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα (15:00GR) που έχει επιστρέψει εντυπωσιακά στο χώμα, μετά τον τραυματισμό που την ταλαιπώρησε στη Νέα Υόρκη.

H Σιμόνα Χάλεπ δοκιμάζεται απέναντι στην Γιούλια Πουτίντσεβα ενώ η Σβιτολίνα θα παίξει κόντρα στην επικίνδυνη Μαρκέτα Βοντρούσοβα.

πηγή: tennis24.gr