Τσιτσιπάς - Σίνερ 1-2 σετ: Finito la musica (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς  ηττήθηκε από τον Γιάνικ Σίνερ με 2-1 σετ στον δεύτερο γύρο του τουρνουά Μάστερς της Ρώμης

Τσιτσιπάς - Σίνερ 1-2 σετ: Finito la musica (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε απρόσμενα ήττα από τον Ιταλό Γιάνικ Σίνερ στον δεύτερο γύρο του τουρνουά Μάστερς της Ρώμης, Internazionali BNL d' Italia

Ο 18χρονος Σίνερ που είχε δείξει τα δόντια του αποκλείοντας στον 1ο γύρο τον Γάλλο Μπενουά Περ (ενώ ο Τσιτσιπάς πέρασε χωρίς αγώνα) έκανε τρομερή εμφάνιση και έφτασε στη νίκη 6-1, 6-7 (9), 6-2 σε 2 ώρες και 13 λεπτά.

Αυτή ήταν η 2η αναμέτρηση των δυο τους. O Τσιτσιπάς είχε νικήσει τον Σίνερ στο ίδιο τουρνουά πέρσι, στον ίδιο γύρο με 6-3, 6-2 αλλά ο Ιταλός, Νο 81 στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε το αίμα του πίσω στη φετινή διοργάνωση.

Εκμεταλλευόμενος το ευάλωτο σερβίς του Τσιτσιπά κατέκτησε με περίπατο το πρώτο σετ 6-1. Και με φόρα από το πρώτο προηγήθηκε 3-0 στο δεύτερο.

Ο Στέφανος σαν να αφυπνίστηκε στο σημείο αυτό. Κράτησε το σερβίς του και κατάφερε να κάνει δυο μπρέικ για να προηγηθεί με 6-5.

Ακολούθησε ένα καταστροφικό σέρβις-γκέιμ που έκλεισε με νταμπλ φοτ και έδωσε την ευκαιρία στο Σίνερ να στείλει το σετ στο τάι-μπρέικ.

Εκεί και οι τενίστες είχαν τις ευκαιρίες τους, τελικά ο Τσιτσιπάς έσωσε δυο ματς-πόιντ και το κατέκτησε με 11-9 στέλνοντας το ματς στο τρίτο σετ.

Όμως μέχρι εκεί έφτανε η... βενζίνη του. Με το ξεκίνημα βρέθηκε πάλι με την πλάτη στον τοίχο (0-4, 2-5) και ο Σίνερ έφτασε σε μια μεγάλη νίκη κατακτώντας το τρίτο σετ 6-2.