Σάκκαρη - Σ. Γουΐλιαμς 1-2: Κρίμα, κρίμα, κρίμα (vid)

Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε (1-2) να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σερένα Γουΐλιαμς για δεύτερη φορά μέσα σε 10 μέρες και να προκριθεί στα προημιτελικά του U.S Open.

Σάκκαρη - Σ. Γουΐλιαμς 1-2: Κρίμα, κρίμα, κρίμα (vid)

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε από τη Σερένα Γουΐλιαμς με 2-1 σετ (6-3, 6-7, 6-3) στον γύρο των 16 του U.S Open που γίνεται στη Νέα Υόρκη.

Το ματς είχε διάρκεια 2 ώρες και 27 λεπτά και εξελίχθηκε σε... διαγωνισμό καρφωμάτων (13 άσους η Σάκκαρη, 12 η Σερένα).

Οι δυο τενίστρίες που διέθεταν από τα πιο δυνατά σερβίς στο τουρνουά άρχισαν από νωρίς να χτυπούν άσους. Η Σάκκαρη μάλιστα είχε τρεις στο πρώτο σέρβις-γκέιμ της! Η Μαρία είχε την ευκαιρία να κάνει μπρέικ στο 5ο γκέιμ όταν προηγήθηκε 40-0 αλλά υπέπεσε σε δυο αβίαστα λάθη. Στη συνέχεια η Σερένα έβγαλε δυο καλά σερβίς και η ευκαιρία χάθηκε (3-2). Σα να μην έφτανε αυτό στο επόμενο γκέιμ που είχε διάρκεια 9 λεπτών υπέστη μπρέικ και η Σερένα ξέφυγε με 4-2 στο σκορ. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της και κατέκτησε το πρώτο σετ 6-3 σε 38 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ η Μαρία ξαναβρήκε τη σταθερότητα στο σερβίς και πήρε κεφάλι από την αρχή στα γκέιμς. Εξακολούθησε ωστόσο να μην βρίσκει απάντηση στο πρώτο σερβίς της Σερένα που συνήθως έστελνε το μπαλάκι να ταξιδέψει με ταχύτητα πάνω από 100 μίλια την ώρα (2-2). Μέσα σε ένα άδειο γήπεδο του οποίου την ησυχία διέκοπταν οι κραυγές της Αμερικανίδας και κάποια αραιά χειροκροτήματα οι δυο τενίστριες πήγαν γκέιμ γκέιμ μέχρι το 6-6. Στο τάι μπρέικ η Σάκκαρη πήρε προβάδισμα 4-0, έχασε τρία σετ πόιντ αλλά στο τέταρτο δεν λάθεψε και έφτασε στο 8-6.

Στο τρίτο σετ η Σάκκαρη ξεκίνησε με μπρέικ και προηγήθηκε 2-0. Η Σερένα απάντησε με ένα σερί 3-0 και πήρε εκείνη τον έλεγχο του σετ (2-3). Η Μαρία ξαναβρήκε το σερβίς της, έβγαλε δυο άσους και ισοφάρισε 3-3. Δεν μπόρεσε όμως να πιέσει αρκετά την Αμερικανίδα στο κρίσιμο έβδομο γκέιμ (3-4). Και σαν να μη έφτανε αυτό φάνηκε πολύ ευάλωτη στο επόμενο. Βρέθηκε γρήγορα στο 0-40 και αν κι έσωσε δυο μπρέικ πόιντ δεν γλίτωσε το μπρέικ (3-5). Η Σερένα έκλεισε το ματς στο επόμενο σερβίς της 6-3.