US Open: Γλίτωσε τον αποκλεισμό η Οσάκα

Η Ναόμι Οσάκα τα βρήκε σκούρα κόντρα στην 18χρονη Μάρτα Κόστιουκ αλλά, με αντανακλαστικά πρωταθλήτριας, κατόρθωσε να κερδίσει την αντίπαλό της και να προκριθεί στον 4ο γύρο του US Open.

US Open: Γλίτωσε τον αποκλεισμό η Οσάκα

Ζορίστηκε πάρα πολύ αλλά κατάφερε να προκριθεί στον 4ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν η Ναόμι Οσάκα. Κόντρα σε μια τενίστρια που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον, όπως είναι η 18χρονη Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ, η Νο4 τενίστρια του ταμπλό χρειάστηκε κάτι παραπάνω από δύομιση ώρες για να κάμψει την αντίσταση της αντιπάλου της με 6-3, 6-7(4), 6-2.

Η Γιαπωνέζα έδειξε αστάθεια στην απόδοσή της όπως και μεγάλη δυστοκία στα πολλά break points που δημιούργησε (ολοκλήρωσε το ματς με 5/21) και αυτό έβαλε στο ματς μία ούτως ή άλλως εξαιρετική Κόστιουκ η οποία όμως κατέρρευσε εντελώς όταν υπέστη break στο τρίτο σετ.

Το πιο κρίσιμο σημείο του ματς ήταν το κράτημα σερβίς που έκανε η Οσάκα στο 1-2 του τρίτου σετ όταν και έσωσε πέντε break points της αντιπάλου της σε ένα κομμάτι του ματς που η Κόστιουκ έπαιζε πολύ καλά και είχε αυτοπεποίθηση.

Η, άπειρη ακόμα, Ουκρανή δεν κατάφερε να κάνει τελικά το break και μετά κατέρρευσε ολοκληρωτικά χάνοντας σερί πόντους και games.

Tώρα την περιμένει η νικήτρια του ζευγαριού Λινέτ/Κονταβέιτ που έχει σαν φαβορί την δεύτερη με την Οσάκα να έχει κερδίσει την Εσθονή πριν μερικές μέρες στο Σινσινάτι.

Δειλά και αθόρυβα η Αντζελίκ Κέρμπερ πάει να κάνει το "μπαμ" στο φετινό Αμερικανικό Όπεν.

Η Γερμανίδα βρίσκεται ήδη στον 4ο γύρο δίχως να την υπολογίζει κανείς στην αρχή της εβδομάδας στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη της με 6-3, 6-4 επί της Αν Λι αν και τώρα την περιμένει ένα πολύ δυνατό τεστ κόντρα στην σούπερ φορμαρισμένη Τζένιφερ Μπράντι που κέρδισε και την Καρολίν Γκαρσία με 6-3, 6-3.

Πηγή: Tennis24