Ρολάν Γκαρός: Ο Τιμ την πρόκριση, ο Τσιτσιπάς την αναγνώριση

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε το Ρολάν Γκαρός με ψηλά το κεφάλι ύστερα από την ήττα του με 3-1 σετ από τον Ντόμινικ Τιμ. 

Ρολάν Γκαρός: Ο Τιμ την πρόκριση, ο Τσιτσιπάς την αναγνώριση

Δεν έχει λόγο να είναι απογοητευμένος ο Στέφανος δεδομένου ότι αποκλείστηκε από έναν παίκτη που είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου (αν δεν τον πάρει ο συνήθης ύποπτος, ο Ράφα Ναδάλ).

Αντίθετα πρέπει να είναι πολύ περήφανος για την εμφάνισή του, η οποία με εξαίρεση το πρώτο σετ ήταν άκρως ανταγωνιστική απέναντι στον Νο 8 παίκτη στον κόσμο, τον μοναδικό που έχει νικήσει φέτος τον Ναδάλ σε χωμάτινη επιφάνεια.

Το ματς, που ξεκίνησε χτες το βράδυ, ολοκληρώθηκε σήμερα. Ο Τιμ, ο οποίος είχε κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς, όντας μπροστά στο σκορ με 2-1 σετ, έπαιξε και σήμερα σπουδαίο τένις στο 4ο σετ.

Με εξαιρετικό σέρβις (έβγαλε τρεις άσους έναντι ενός του Τσιτσιπά) και αλάνθαστο φόρχαντ στρίμωξε τον Στέφανο και κατάφερε να κάνει το πολυπόθητο μπρέικ στο έβδομο γκέιμ, που ήταν αρκετό για να τον στέψει νικητή με 6-2, 2-6, 6-4, 6-4.

Ο Στέφανος παραπονέθηκε στον διαιτητή για μια μπάλα που θεώρησε ότι ήταν άουτ και το κοινό δυσανασχέτησε, κάποιοι άρχισαν να γιουχάρουν. Ωστόσο λίγο αργότερα, καθώς ο Τιμ σέρβιρε για τη νίκη, το κοινό αποθέωσε τον «Ελ Γκρέκο», θέλοντας να δει κι άλλο θέαμα από τους δυο τενίστες.

Τελικά το ματς ολοκληρώθηκε ύστερα από 2 ώρες και 40 λεπτά προς μεγάλη ανακούφιση του Τιμ, που θυμόταν την ήττα του από τον Τσιτσιπά πριν από έναν μήνα στη Βαρκελόνη και δεν ήθελε να την ξαναπατήσει.

Όσο για τον Στέφανο στο Ρολάν Γκαρός σημείωσε την πρώτη του νίκη σε Γκραν Σλαμ διοργάνωση, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις ότι πολλές ακόμη θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.