Δυναμική επιστροφή ο Τσιτσιπάς: 2-0 σετ τον Άντερσον

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο στο Western & Southern Open, χάνοντας μόλις τέσσερα games από τον Κέβιν Άντερσον, στο πλαίσιο του 2ου γύρου της διοργάνωσης.

Δυναμική επιστροφή ο Τσιτσιπάς: 2-0 σετ τον Άντερσον

Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε εντυπωσιακή επιστροφή στη δράση μετά την αναστολή του Tour και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της καριέρας του στο Western & Southern Open.

Μόλις 69 λεπτά χρειάστηκε ο Νο 6 τενίστας του κόσμου για να επικρατήσει του νευρικού και ντεφορμέ Άντερσον, με το εμφατικό 6-1, 6-3. Πλέον, περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του για τον 3ο γύρο του τουρνουά.

Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ΊσνερΜίλμαν. Ο Αμερικανός, απέκλεισε τον Χούμπερτ Χουρκάτζ στην πρεμιέρα του, ενώ ο Αυστραλός επέστρεψε από σετ πίσω για να θέσει νοκ-άουτ τον Αντριάν Μαναρινό.

Όσον αφορά στον Στέφανο τώρα, έδωσε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι μετά τις 29 Φεβρουαρίου, όταν και είχε ηττηθεί στον τελικό του Ντουμπάι από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Μεσολάβησαν 176 ολόκληρες μέρες, όμως ο Στέφανος παρέμεινε σε εξαιρετική φόρμα.

Εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες του Νοτιοαφρικανού αντιπάλου του και παίζοντας… τόσο-όσο, ο 22χρονος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 4/6 ευκαιρίες για μπρέικ και έμεινε «άσπαστος», για να φτάσει εν τέλει στην άνετη νίκη.

Μπορεί ο Άντερσον να πίεσε σε σημεία του δευτέρου σετ, όταν και χρειάστηκαν τα αντανακλαστικά του Στεφ, για να επιστρέψει από το 0-40 στο 2-2. Όμως, ο Έλληνας τενίστας είχε τον έλεγχο από την αρχή του ματς και ολοκλήρωσε το ντεμπούτο του εντυπωσιακά.

Τρία μπρέικ στο εναρκτήριο σετ του αγώνα (2-1, 4-1 και 6-1) και ακόμη ένα στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης (5-3) υπέγραψαν τη νίκη-πρόκριση του Στέφανου στους «16» καλύτερους της φετινής διοργάνωσης.

Αν ξεπεράσει και τον 3ο γύρο, ο Στέφανος θα περιμένει στα προημιτελικά έναν εκ των Μπερετίνι, Ρουουσουβουόρι, Σβάρτζμαν και Οπέλκα.

Πηγή: Tennis24