Ο Άντερσον αντίπαλος τού Τσιτσιπά

Ο Κέβιν Άντερσον θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στη μεγάλη επιστροφή του Έλληνα πρωταθλητή στην ATP Tour!

Ο Άντερσον αντίπαλος τού Τσιτσιπά

Ο 34χρονος Νοτιοαφρικανός, Κέβιν Άντερσον κατάφερε να επικρατήσει σε ένα μαραθώνιο και εξαντλητικό ματς τον Κάιλ Έντμουντ με 7-6, 4-6, 6-3 και να πάρει μια παλικαρίσια πρόκριση για τον 2ο γύρο του Western and Southern Open στον οποίο και βρεθεί αντιμέτωπος με τον Έλληνα θεό του τένις!

Τρεις ώρες σκληρής μάχης έδωσαν οι δύο τενίστες στην πρεμιέρα του Masters του Σινσινάτι με τον Άντερσον να ταλαιπωρείται εμφανώς από ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι από το δεύτερο σετ και μετά αλλά, όχι μόνο "έσφιξε" τα δόντια, πήρε τελικά και τη νίκη!

Μπορεί να θεωρούνται δύο εξαιρετικοί servers, ωστόσο, ο αγώνας είχε πολλά break points και σπασίματα σερβίς ενώ, σχεδόν κάθε game, πήγαινε στην ισοπαλία!

Ο Έντμουντ απόλεσε μεγάλο προβάδισμα στο πρώτο σετ, από το 5-2, και το πλήρωσε χάνοντας το στο tie break, ωστόσο, αντέδρασε καλά στο δεύτερο σετ και ισοφάρισε εκμεταλλευόμενος το μοναδικό break που έγινε εκεί.

Στο τρίτο σετ, είχαμε... ροντέο με εκατέρωθεν break points αλλά ο πολύπειρος Άντερσον "μίλησε" στο καθοριστικό 4-3 και έκανε το μεγάλο βήμα που του έδωσε μια νίκη ψυχολογίας!

Θυμίζουμε ότι είχε χάσει σχεδόν όλο το δεύτερο μισό του 2019 λόγω τραυματισμού και ακόμα δεν έχει βρει 100% τα πατήματά του.

Ο Τσιτσιπάς προηγείται στο h2h του Άντερσον με 2-1 με τους δύο τενίστες να έχουν μοιραστεί τις νίκες στη σκληρή επιφάνεια.

Σε ματς που άνοιξε την αυλαία της διοργάνωσης, ο Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ ξεπέρασε ένα κακό ξεκίνημα κερδίζοντας στο τέλος εμφατικά τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι με 6-4, 6-1 ενώ ο Γιαν-Λέναρντ Στουρφ εντυπωσίασε στη νίκη του με 6-2, 6-4 επί του Άλεξ Ντε Μινόρ.

Μεγάλος άτυχος της μέρας, ο Μπενουά Περ, αποχώρησε με τραυματισμό από το ματς κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς έχοντας χάσει τα πρώτα επτά games της αναμέτρησης.

Πηγή: Tennis24