US Open: Ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού

Η Αμερικανική Ομοσπονδία τένις ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο US Open με το άτομο να μην είναι αθλητής. 

US Open: Ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο US Open είναι γεγονός καθώς το γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης η Αμερικανική Ομοσπονδία τένις.

Όπως αναφέρει η USTA το κρούσμα δεν αφορά αθλητή αλλά άτομο που βρίσκεται στο ελεγχόμενο περιβάλλον του Western - Southern Open και του US Open.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ένα άτομο (όχι παίκτης) ήταν θετικό στο τεστ για τον Covid-19, μέσα στο ελεγχόμενο περιβάλλον του Western - Southern Open και του US Open. Το άτομο αυτό είναι ασυμπτωματικό. Η USTA έχει δουλέψει με την ATP και με τη WTA για να δημιουργήσει ένα ελεγχόμενο περιβάλλον για το Western - Southern Open και το US Open του 2020. Η USTA, μαζί με τους ιατρικούς συμβούλους της και τους ειδικούς, επιβεβαιώνει το θετικό κρούσμα. Σε συμφωνία με το τμήμα Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και με τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, το άτομο αυτό θα μπει σε καραντίνα για τουλάχιστον 10 ημέρες. Επιπλέον, θα γίνει ιχνηλάτηση για να δούμε αν θα πρέπει κι άλλα άτομα να μπουν σε καραντίνα. Αυτό ήταν το μόνο θετικό τεστ από τα 1.400 που έγιναν, από τις 13 Αυγούστου».