Η Σάκκαρη πήρε εκδίκηση και πρόκριση από την Σουάρεζ Ναβάρο

Η Μαρία Σάκκαρη πήρε εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό της βγάζοντας νοκ-άουτ την Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο στον 2ο γύρο του Ρολάν Γκαρός!

Η Σάκκαρη πήρε εκδίκηση και πρόκριση από την Σουάρεζ Ναβάρο

Η Ισπανίδα μετρούσε δυο νίκες σε ισάριθμες μεταξύ τους αναμετρήσεις αλλά η Μαρία ήταν αποφασισμένη να μην την αφήσει να χαρεί και τρίτη. Πραγματοποιώντας απίθανη εμφάνιση έφτασε στο 7-5, 6-3 με τρόπο εμφατικό και πέρασε στις «32» της διοργάνωσης.

Στα 22 της χρόνια κατάφερε ήδη ό,τι και η Ελένη Δανιηλίδου. Να έχει παρουσία στον 3ο γύρο όλων των τουρνουά του Γκραν Σλαμ (Αυστραλιανό Όπεν, Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον και Όπεν των ΗΠΑ)

Ο αγώνας της με το Νο 23 της παγκόσμιας κατάταξης είχε διάρκεια 85 λεπτά. Οι δυο παίκτριες έσπασαν η μια το σερβίς της άλλης στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά η Σουάρεζ Ναβάρο έκανε άλλο ένα μπρέικ και προηγήθηκε 5-3. Είχε μάλιστα σετ-πόιντ (30-40) που η Μαρία το έσβησε γρήγορα και παίρνοντας τα επόμενα δυο γκέιμ κατέκτησε το σετ.

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη ήταν πολύ επιθετική ενώ η Σουάρεζ Ναβάρο, δίχως ψυχολογία, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Η Μαρία προηγήθηκε 5-1 για να πάρει στο τέλος το σετ με 6-3.

Επόμενη αντίπαλός της, την Παρασκευή, η Ρωσίδα Ντάρια Κασάτκινα, Νο14 του ταμπλό, που κέρδισε με 6-3, 6-3 την Κίρστεν Φλίπκενς από το Βέλγιο. Με την πρόκρισή της στον 3ο γύρο πραγματοποίησε άλμα στην παγκόσμια κατάταξη και φλερτάρει με το Νο 33 (από 38 που είναι σήμερα).