Αυστραλιανό Όπεν: Χωρίς θεατές από το εξωτερικό

Τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό υποχρεώνουν τους διοργανωτές του Αυστραλιανού Όπεν να μην δέχονται φιλάθλους εκτός της χώρας

Αυστραλιανό Όπεν: Χωρίς θεατές από το εξωτερικό

Απίθανο είναι να παρακολουθήσουν το Αυστραλιανό Όπεν φίλαθλοι που δεν διαμένουν στην Αυστραλία.

Το τουρνουά που θα διεξαχθεί στο διάστημα 18-31 Ιανουαρίου 2021 είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αποτελέσει «θύμα» των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας από την κυβέρνηση της χώρας.

«Δεν θα φθάσουμε το περσινό ρεκόρ των 821.000 ατόμων στις πύλες. Οι φίλαθλοι θα προέρχονται από τη Μελβούρνη και την πολιτεία της Βικτόρια, εγχώρια δηλαδή, ενώ πιθανώς να υπάρχουν και φίλαθλοι από τη Νέα Ζηλανδία, αν ανοίξουν τα σύνορα.

Ωστόσο, το 15% του κόσμου που προέρχεται από άλλες χώρες δεν θα είναι εδώ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της διοργάνωσης Γκρεγκ Τέιλορ.

Το τουρνουά τένις προσελκύει συνήθως κάθε χρόνο πάνω από 100.000 κόσμο, κάτι που τη δεδομένη περίοδο φαντάζει απίθανο λόγω των κανονισμών δημόσιας υγείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν διαμορφωθεί για τον κορονοϊό.

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν πως παρά το γεγονός ότι το Αυστραλιανό Όπεν έχει προγραμματιστεί στις αρχές του επόμενου έτους, δεν θα έχει αλλάξει κάτι δραματικά όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα.