O Φέντερερ αποθέωσε τον Ναδάλ

Ο Ρότζερ Φέντερερ σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στον μεγάλο του αντίπαλο, Ραφαέλ Ναδάλ, και πώς τον βοήθησε να γίνει καλύτερος. 

O Φέντερερ αποθέωσε τον Ναδάλ

Σε συνέντευξή του στο "Vogue" o Ρότζερ Φέντερερ μίλησε για τους στόχους του, ενώ αναφέρθηκε με πολύ κολακευτικά λόγια στον αντίπαλό του Ραφαέλ Ναδάλ. Οι δύο τους μοιράζονται μια ιδιαίτερη σχέση χρόνιας αντιπαλότητας μέσα στα courts, ωστόσο σε διαπροσωπικό επίπεδο τα πάνε μια χαρά.

Αρχικά, ο Ελβετός ρωτήθηκε για την παγκόσμια κατάταξη: «Η παγκόσμια κατάταξη δεν επηρεάζει το παιχνίδι μου. Δούλεψα σκληρά για να βρεθώ ξανά στο Νο1, αλλά δεν είναι ένας στόχος που κυνηγάω πια. Θέλω να είμαι υγιής, να σιγουρευτώ πως θα προετοιμαστώ κατάλληλα για τα μεγάλα τουρνουά και να παίζω σε μέρη που το απολαμβάνω περισσότερο».

Σημειώνουμε ότι ο Φέντερερ επέστρεψε στο Νο 1, αλλά έχασε ξανά τη θέση του από τον Ναδάλ μετά το τρόπαιό του στο Masters της Ρώμης.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον αντίπαλό του ο 36χρονος τενίστας όταν ρωτήθηκε για τον Ισπανό: «Το να παίζω ενάντια στον Ναδάλ για τόσα πολλά χρόνια, ήταν κάτι εκπληκτικό. Με έφτασε στα όριά μου, με έκανε να δουλέψω πιο σκληρά και να αναπτύξω το παιχνίδι μου. Δε νομίζω πως θα ήμουν ο παίκτης που είμαι σήμερα αν δεν τον είχα για βασικό μου αντίπαλο».

Ρωτήθηκε ακόμα και για την απόφασή του να μην αγωνιστεί ούτε στο Roland Garros για δεύτερη συναπτή χρονιά:

«Σε συμβούλιο με την ομάδα μου, αποφασίσαμε πως αν ήθελα να συνεχίσω για περισσότερα χρόνια στο tour, δεν θα μπορούσα να έχω το ίδιο πρόγραμμα. Χρειαζόταν να τα ισορροπήσω όλα στη ζωή μου και να σιγουρευτώ πως θα υπήρχε χρόνος για προπόνηση, ξεκούραση, ανάρρωση και φιλανθρωπίες.

Επίσης το ότι είμαι πατέρας τεσσάρων παιδιών και σύζυγος μιας υπέροχης γυναίκας, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου. Ελπίζω όμως πως θα μπορέσω να παίξω ξανά στο Roland Garros, πριν σταματήσω την καριέρα μου».