Πώς ο κορονοϊός αλλάζει την κατάταξη της ΑTP - Πόσο επηρεάζει τον Τσιτσιπά

Αλλαγές ανακοίνωσε η ATP για την κατάταξη των παικτών. 

Πώς ο κορονοϊός αλλάζει την κατάταξη της ΑTP - Πόσο επηρεάζει τον Τσιτσιπά

Αλλαγές στον τρόπο κατάταξης ανακοίνωσε η ATP για τη νέα αγωνιστική περίοδο, η οποία θα έχει διάρκεια 22 μηνών (από τον Μάρτιο του 2019 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020).

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει δραστηριότητα και το ranking έχει μείνει σταθερό από τις 16 Μαρτίου, η ATP έδωσε τη λύση:

Αρχικά η κατάταξη ενός παίκτη θα διαμορφώνεται από τα 18 καλύτερα τουρνουά του για τη συγκεκριμένη περίοδο, αλλά δεν θα μπορεί να συμπεριλάβει το ίδιο τουρνουά δύο φορές. Θα συμπεριλαμβάνει μόνο το καλύτερο αποτέλεσμα.

Από κει και πέρα, όσοι πόντοι από τουρνουά αποκτήθηκαν μέσα στο 2020 θα μείνουν στην κατάταξη του παίκτη για 52 εβδομάδες ή μέχρι να γίνει το αντίστοιχο τουρνουά του 2021.

Με τα νέα δεδομένα, ευνοείται ο Ρότζερ Φέντερερ, που δεν θα παίξει ως το τέλος της σεζόν, όπως επίσης και ο Ράφαελ Ναδάλ που δεν χάνει τους βαθμούς που πήρε με τους τίτλους σε US Open, Roland Garros και Ρώμη (σύνολο 5.000). Σε πολύ καλή θέση βρίσκεται και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, από την πλευρά του, δεν θα έχει ιδιαίτερο άγχος για τη χωμάτινη σεζόν, αφού κανονικά θα υπερασπιζόταν τα ημιτελικά στη Ρώμη και τον τελικό της Μαδρίτης.

Τέλος, μετά τις αλλαγές στο ATP Finals του Λονδίνου θα προκριθούν οι οκτώ πρώτοι του ranking χωρίς να ισχύει το race.