Κορονοϊός: Ακυρώθηκε και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου (pic)

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε την οριστική ακύρωση του πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένο για τον Αύγουστο στο Παρίσι.

Κορονοϊός: Ακυρώθηκε και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου (pic)

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου θα ξεκινούσε στις 25 Αυγούστου στο Παρίσι, αλλά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν θα πραγματοποιηθεί. Αντίθετοι στη διεξαγωγή του ήταν και οι αθλητές.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε την ακύρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ''Παρίσι 2020''. Ελπίζαμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να προσφέρουμε στους Ευρωπαίους αθλητές ένα σημαντικό γεγονός στο τέλος του καλοκαιριού. Δυστυχώς σήμερα ενημερωθήκαμε από την οργανωτική επιτροπή και τη γαλλική ομοσπονδία ότι, μετά τις επαφές που είχαν με τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, δεν ήταν δυνατό να προχωρήσουν στη διεξαγωγή των αγώνων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας Ντόμπριν Καραμαρίνοφ.

«Παρότι λυπούμαστε για αυτή την εξέλιξη, πρέπει να τονίσουμε πως η υγεία και η ασφάλεια αθλητών, αθλητριών, φιλάθλων και εργαζομένων είναι αυτή που προέχει. Θα κάνουμε πάντα ό,τι είναι καλύτερο για τα μέλη της οικογένειας του κλασικού αθλητισμού», πρόσθεσε ο εκτελών χρέη προέδρου στην ομοσπονδία.

Το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου είναι προγραμματισμένο για τον Αύγουστο του 2022.

Δείτε την ανάρτηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας: