Επιστροφή στις προπονήσεις για αθλητές στίβου στην Αυστρία

Οι κορυφαίοι Αυστριακοί αθλητές Βερένα Πράινερ, Ιβόνα Ντάντιτς και Λούκας Βαϊσχάιντινγκερ δηλώνουν χαρούμενοι που έχουν ξαναρχίσει «κανονική» προπόνηση.

Επιστροφή στις προπονήσεις για αθλητές στίβου στην Αυστρία

Από τις αρχές αυτής της εβδομάδας, περίπου 600 αθλητές υψηλού επιπέδου στην Αυστρία έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις για την τακτική προπόνησή τους, συμπεριλαμβανομένων των επτά Εθνικών Ολυμπιακών Προπονητικών Κέντρων.

«Φυσικά, είναι υπέροχο να επιστρέφεις στην κανονική προπόνηση στο Ολυμπιακό Προπονητικό Κέντρο του Λιντς», δήλωσε η Πράινερ, η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του επτάθλου. «προπονηθήκαμε στα 100μ εμπόδια και στη σφαιροβολία. Ήταν η πρώτη φορά μετά από πέντε εβδομάδες προπόνησης στο σπίτι που χρησιμοποίησα ξανά καρφιά. Ένιωσα υπέροχα».


Και πρόσθεσε η Πράινερ: «Εξακολουθούμε να προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί. Ο προπονητής μου Βόλφι 'Αντλερ φορούσε μάσκα προσώπου, ακόμη και κατά τη διάρκεια της προπόνησης σε εξωτερικούς χώρους».

Ο δισκοβόλος Λούκας Βαϊσχάιντινγκερ, επίσης χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής, προπονείται στο κέντρο του Σούντσταντ στη Βιέννη.

«Είναι πολύ καλή η αίσθηση ότι μπορώ να συνεχίσω το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης μου. Προς το παρόν, μου λείπει ακόμα ο ρυθμός στις βολές και αυτό δεν γίνεται αυτόματα. Τις επόμενες μέρες θα δουλέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πάνω σε αυτό τον τομέα. Η ποιότητα της προπόνησης είναι προφανώς πολύ υψηλότερη όταν ο προπονητής σου στέκεται ακριβώς δίπλα σου και μπορεί να σου δώσει οδηγίες», είπε.

Και πρόσθεσε: «Φυσικά, είναι ακόμα σημαντικό να συμπεριφερόμαστε με υπευθυνότητα αυτή τη στιγμή. Τηρούμε τους κανόνες και λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ