Ματίτσιν: «Ζούμε σε διαφορετικές συνθήκες»

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Όλεγκ Ματίτσιν, ζήτησε από το CAS να μην απορρίψει την έφεση που έχει καταθέσει η χώρα του κατά του τετραετούς αποκλεισμού της λόγω ντόπινγκ.

Ματίτσιν: «Ζούμε σε διαφορετικές συνθήκες»

Η Ρωσία προσέφυγε στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο μετά την ποινή τεσσάρων ετών αποκλεισμού της από μεγάλες διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η τιμωρία επιβλήθηκε μετά τη διαπίστωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ (WADA) ότι η Μόσχα είχε παράσχει παραποιημένα εργαστηριακά δεδομένα από τους ελέγχους.

Πάντως οι εκδικάσεις των υποθέσεων στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CAS) έχουν καθυστερήσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο μεταξύ ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού, Όλεγκ Ματίτσιν, δήλωσε ότι οι αρμόδιοι αθλητικοί αξιωματούχοι δεν πρέπει να αποφανθούν εναντίον της χώρας στην έφεση που έχει καταθέσει για να ανατρέψει την ποινή αποκλεισμού του αθλητισμού της λόγω ντόπινγκ.

Και αυτό επειδή η συγκεκριμένη κίνηση θα υπονόμευε το ολυμπιακό κίνημα, καθώς ο κόσμος αγωνίζεται να περιορίσει τον κορονοϊό.

«Οι ηγέτες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ και οι δικαστές που θα λάβουν την απόφαση (σχετικά με την ισχύ της ποινής κατά της Ρωσίας) πρέπει να καταλάβουν ότι σήμερα ζούμε σε διαφορετικές συνθήκες», ανέφερε ο Ματίτσιν σε συνέντευξη Τύπου.

«Η κρίση που έχει δημιουργηθεί, συμπεριλαμβανομένης της κρίσης στις αμοιβαίες σχέσεις, θα πρέπει πιθανώς να τελειώσει, να ανοίξει μια νέα σελίδα και να καταλάβουμε ότι το πιο σημαντικό πράγμα τώρα είναι να είμαστε μαζί», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.

Σχετικά με την υπόθεση πάντως η Ρωσία έχει αρνηθεί την κρατική υποβοήθηση στο ντόπινγκ, αλλά έχει αναγνωρίσει ανεπάρκειες στην εφαρμογή των κανονισμών για την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ