Στίβος: Ανακοινώθηκαν οι νέες ημερομηνίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι του 2021, οδήγησαν στην οριστική αναβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου που ήταν προγραμματισμένο για του χρόνου. Σήμερα Τετάρτη ανακοινώθηκαν οι νέες ημερομηνίες, διεξαγωγής του Παγκοσμίου στις ΗΠΑ.  

Στίβος: Ανακοινώθηκαν οι νέες ημερομηνίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι του 2021, οδήγησαν στην οριστική αναβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου που ήταν προγραμματισμένο για του χρόνου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που ήταν προγραμματισμένο για του χρόνου, θα διεξαχθεί στην πόλη Γιουτζίν των ΗΠΑ (Όρεγκον) το καλοκαίρι του 2022.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού, η κορυφαία της διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί 15-24/7 2022, λόγω της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και τη μετάθεσή τους για το 2021.

Βέβαια σε δυο χρόνια εκτός από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα έχουμε και το Ευρωπαϊκό!

Δια στόματος του προσωρινού προέδρου Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου στηρίζει την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022, 15-24 Ιουλίου.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας Σεμπάστιαν Κόου για τον άριστο χειρισμό αυτής της κατάστασης.

Για τους φίλους του στίβου το καλοκαίρι του 2022 υπόσχεται 6 εβδομάδες γεμάτες με αθλητικά γεγονότα ξεκινώντας με το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Γιουτζίν(15-24/7), στη συνέχεια τους κοινοπολιτειακούς αγώνες στο Μπερμιγχαν (31/7-7/8) και τέλος το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο».

Ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Λίμπορ Βαρχάνικ είπε με τη σειρά του: «Μετά από εκτενείς συζητήσεις με όλους τους ενδιαφερόμενους είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως το ευρωπαϊκό του Μονάχου θα διεξαχθεί στις προγραμματισμένες ημερομηνίες 15-21 Αυγούστου του 2022».

Όσον αφορά το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 25-30 Αυγούστου στο Παρίσι, τα πάντα είναι... ανοιχτά.