Κλασσικός αθλητισμός, η βάση κάθε πρωταθλητή (vid-pics)

Ο Ολυμπιακός δημιουργεί τους επόμενους πρωταγωνιστές του βασιλιά των σπορ των Ολυμπιακών Αγώνων, του στίβου.

Κλασσικός αθλητισμός, η βάση κάθε πρωταθλητή (vid-pics)

Στα βήματα των μεγάλων αθλητών του στίβου που έχουν κοσμήσει το τμήμα κλασσικού αθλητισμού του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., οδηγώντας το σε πρωταθλήματα και επιτυχίες, δημιουργούνται οι επόμενοι πρωταγωνιστές του βασιλιά των σπορ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Ακαδημίες στίβου του Ολυμπιακού, με δυναμικό κοντά στα πενήντα παιδιά, εδρεύουν στο στάδιο στίβου, δίπλα από το κλειστό Γυμναστήριο "Μελίνα Μερκούρη", στο Ρέντη και μέσα από καθημερινές προπονήσεις (Δευτέρα έως Παρασκευή 16:00-17:30 και Σάββατο 10:30-12:00) δημιουργούνται πρώτα αθλητές και μετά πρωταθλητές. Με πρωταρχικό στόχο όλων τη συστηματική σωματική καλλιέργεια και δράση μέσα από ειδική παιδαγωγική μεθοδολογία, σκοπός είναι η μέγιστη απόδοση των μικρών αθλητών. Τα παιδιά μπορούν να μπουν στα μονοπάτια του κλασικού αθλητισμού περίπου από την ηλικία των επτά ετών, όπου μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες κάνουν όλα τα αγωνίσματα. Έρχονται σε επαφή με τα αγωνίσματα της ταχύτητας, της αντοχής, των σκυταλοδρομιών, των αλμάτων, των εμποδίων, των ρίψεων χωρίς εξειδίκευση η οποία έρχεται μετά τα 11 όπου μπορεί ο προπονητής να δει που έχουν κλίση.

«Όταν τα παιδιά αναπτύσσονται δεν μπορείς να τα βάλεις σε καλούπια ενός συγκεκριμένου αγωνίσματος. αλλά γύρω στα 11 είναι η ηλικία που φαίνεται πως θα εξελιχθούν» δηλώνει στο osfp.gr η Στέλλα Νικολαϊδου, έφορος και προπονήτρια των Ακαδημιών του Ολυμπιακού συμπληρώνοντας

«Ο ρόλος του αθλητισμού στην παιδική και εφηβική ηλικία συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προλαμβάνει την παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, καταπολεμά το άγχος και την κατάθλιψη στην ενήλικη ζωή. Επίσης επιδρά θετικά στην προσωπικότητα του παιδιού αφού του διδάσκει την αυτοπειθαρχία, τον θεμιτό ανταγωνισμό και του ενισχύει το αίσθημα της άμιλλας και της συνεργασίας. Βοηθά το παιδί να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο την ήττα και τη νίκη, να αναγνωρίζει το προσωπικό του λάθος, να δημιουργήσει θετική εικόνα του εαυτού του. Για όλα αυτά αξίζει ο γονιός να φέρει το παιδί του στον κλασικό αθλητισμό και γιατί ο Ολυμπιακός ξέρει και μπορεί να είναι κοντά στα παιδιά του.

Ο Κλασικός αθλητισμός είναι ο κυρίαρχος όλων των αθλημάτων. Μέσα από το στίβο μαθαίνεις τα πάντα, όπως πειθαρχία και ευ αγωνίζεσθαι, φτιάχνεις ταχύτητα και αντοχή. Μαθαίνεις από μόνος σου να βάζεις στόχους και να τους κατακτάς καθώς σε αντίθεση με κάποιο ομαδικό άθλημα, όπου κάποιος συναθλητής σου μπορεί να σε "τραβήξει" να αποδώσεις καλύτερα, στο στίβο τα βάζεις με τον εαυτό σου. Η ευκολία του στίβου είναι ταυτόχρονα και η δυσκολία του.Για το στόχο που βάζεις κάνεις μεγάλο κόπο για να μπορέσεις να βγάλεις το αποτέλεσμα. 11 ετών μοχθεί το παιδί και στα 15 βλέπει να βγαίνει το αποτέλεσμα και ανταμείβεται. Τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησης του βάζει τις βάσεις ώστε να να πραγματοποιήσει τα όνειρα του».

Τα αγωνίσματα του στίβου:

Δρομικά:

Δρόμοι ταχύτητας (100μ. - 200μ.- 400μ)
Δρόμοι με εμπόδια (110μ - 400 ανδρών & 100μ - 400μ γυναικών)
Δρόμοι μεσαίων αποστάσεων (800μ - 1.500μ)
3000 μέτρα με φυσικά εμπόδια (στιπλ)
Δρόμοι μεγάλων αποστάσεων (5.000μ - 10.000μ - μαραθώνιος: 42.195μ )
Βάδην
Σκυταλοδρομίες (4χ 100μ και 4χ 400 μ)

Άλματα:

Οριζόντια άλματα (άλμα σε μήκος και άλμα τριπλούν)
Κάθετα άλματα (άλμα σε ύψος και άλμα επί κοντώ)

Ρίψεις:

Δισκοβολία
Ακοντισμός
Σφυροβολία
Σφαιροβολία

Μικτά:

Δέκαθλο,
Έπταθλο
Πένταθλο