ΣΕΓΑΣ: Τετραετής αποκλεισμός στον Γιάνννη Κυριαζή λόγω ντόπινγκ

Με τετρετή αποκλεισμό από κάθε επίσημη δραστηριότητα τιμώρησε ο ΣΕΓΑΣ τον Γιάννη Κυριαζή, λόγω χρήσης απαγορευμένης ουσίας.

ΣΕΓΑΣ: Τετραετής αποκλεισμός στον Γιάνννη Κυριαζή λόγω ντόπινγκ

Την τιμωρία του Γιάννη Κυριαζή ανακοίνωσε την Τρίτη (17/3) ο Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων, αποκλείοντας τον 24χρονο Έλληνα ακοντιστή από κάθε επίσημη δραστηριότητα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Κυριαζής είχε βρεθεί ντοπέ σε έλεγχο στον οποίο είχε υποβληθεί τον Μάιο του περασμένου έτους στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να τεθεί σε προσωρινό αποκλεισμό από τον ΣΕΓΑΣ έως ότου επανεξεταστεί το δείγμα που είχε δώσει.

ΣΕΓΑΣ: Προσωρινός αποκλεισμός του Γιάννη Κυριαζή για ντόπινγκ

Την Τρίτη η Ομοσπονδία επισημοποίησε την ποινή του αθλητή, ύστερα από σχετική ανακοίνωση του ΑIU (Athletics Integrity Unit), ενώ παράλληλα ενημέρωσε για τη διακοπή της συνεργασίας του με τον προπονητή -και πατέρα του- Θωμά Κυριαζή.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει:

«Ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε σήμερα από την AIU (Athletics Integrity Unit) για την απόφαση, που αφορά στον αθλητή Γιάννη Κυριαζή, ο οποίος τιμωρείται με τέσσερα χρόνια αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Η ποινή του αθλητή θα ισχύσει από τις 31 Μαίου του 2019, οπότε και έγινε ο έλεγχος ντόπινγκ.

Παράλληλα, με βάση παλαίοτερη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου - που αφορά στους προπονητές αθλητών που έχουν τιμωρηθεί για θέματα απαγορευμένων ουσιών- διακόπτεται η συνεργασία με τον προπονητή του αθλητή, Θωμά Κυριαζή».