Βάδην:Φοβερή Ντρισμπιώτη και όριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη συνδύασε τη συμμετοχή της στους Βαλκανικούς Αγώνες στο Ιβάνο Φράνκιφστ, με μια εξαιρετική παρουσία.

Βάδην:Φοβερή Ντρισμπιώτη και όριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου κάνοντας φοβερό αγώνα έχασε στην ουσία στα τελευταία μέτρα το χρυσό μετάλλιο στα 20χλμ. βάδην, ωστόσο με 1 ώρα 30.25 βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, που ήταν 1.30.56 από την προηγούμενη ολυμπιακή χρονιά, το 2016 και έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Ντρισμπιώτη είχε δείξει από τους αγώνες του χειμώνα πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και σε θέση φέτος να κυνηγήσει επιδόσεις κάτω από το 1.30.00, που θα της επιτρέψουν να βρεθεί ψηλά στην κατάταξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Πένυ Τσινοπούλου με 1 ώρα 31.39, επίδοση κατά πολύ καλύτερη από το 1.33.47, που ήταν το ρεκόρ της. Η Τσινοπούλου έκανε μεγάλη προσπάθεια να κυνηγήσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο είναι 1.31.00, ωστόσο με την σημερινή της παρουσία, σίγουρα θα ανέβει αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε εκτός συναγωνισμού η Χριστίνα Παπαδοπούλου, η οποία τερμάτισε σε 1.36.33 και βελτίωσε κι εκείνη το ρεκόρ της, το οποίο ήταν 1.38.23 από φέτος στην Πάτρα.

Στα 20χλμ. βάδην των ανδρών, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ τερμάτισε στην 5η θέση σε 1 ώρα 25.44 σε έναν αγώνα, που δεν είχε στο πρόγραμμα του και τον πρόσθεσε, μετά την ακύρωση του μίτινγκ του Ντόνετσκ. Ο πρωταθλητής μας συνεχίζει την προετοιμασία του με στόχο να βρει το επόμενο διάστημα αγώνα και στα 50χλμ. βάδην.

Η χώρα μας ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με πέντε μετάλλια και δύο όρια για μεγάλες διοργανώσεις.